Tien jaar geleden verhuisde Youp van ’t Hek met zijn echtgenote Debby Petter naar de rand van het Amsterdamse Vondelpark. Nu zijn ze teruggekeerd naar hun oude buurt. Aan Story vertelt Youps echtgenote over zijn gezondheidsproblemen en waarom ze weer verhuisd zijn.

Het gebeurt niet vaak dat Youp van ’t Hek (65) en zijn vrouw samen naar een première gaan. ‘Dat klopt,’ vertelt Youps vrouw Debby Petter (63) aan Story. ‘En het is ook nog onze vrije avond. Maar voor de film van Herman Finkers, De Beentjes van Sint-Hildegard, maken we graag een uitzondering. Herman is een goede vriend en we zijn heel benieuwd naar hoe de film geworden is.’ Vorig jaar november ging bij Youp ‘het licht uit’, zoals hij het zelf verwoordde. Tijdens een voorstelling in Rotterdam werd hij onwel. Volgens de cabaretier had dit niets met zijn hart te maken, wat velen dachten omdat hij eind 2015 een zesvoudige bypassoperatie onderging.

Article continues after the ad

Herstel

De schrik zat er destijds bij Youp behoorlijk in, want een paar jaar daarvoor was zijn broer gedotterd en twee weken daarna overleed hij alsnog aan een hartstilstand. Youp zelf is prima hersteld na zijn operatie. ‘Het gaat goed met hem,’ laat Debby weten. ‘Hij is in een goede conditie. We maken ons ook geen zorgen.’ Ze zegt dat de verhuizing naar hun ‘eigen’ Prinsengracht dan ook niets te maken heeft met de vroegere gezondheidsklachten van Youp. ‘We hebben zelfs twee steile trappen in ons nieuwe huis. We krijgen dus genoeg lichaamsbeweging en dat moet ook.’ 

Beeld:Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.