De zanger Dean Saunders (37) uit Beverwijk is in hoger beroep veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor brandstichting en mishandeling van zijn ex-vriendin. De straf van het gerechtshof in Amsterdam is hoger dan de acht maanden die de rechter eerder had opgelegd en ook hoger dan de eis van de aanklager bij het hof.

Brandstichting

Hoewel Saunders blijft ontkennen, acht het hof bewezen dat hij het is geweest die eind augustus 2014 's nachts in Zaandijk de auto van zijn voormalige schoonvader in brand heeft gestoken. Daarvoor zijn meerdere bewijzen. Zo had hij tegen ex-vriendinnen gezegd dat hij in de buurt van de brand was en had hij zijn broer die avond gevraagd de brand te stichten. Daarna zocht hij op internet naar manieren om een auto in brand te steken. Ook stond zijn telefoon ruim een uur uit en zag de politie hem toen hij na de brandstichting thuiskwam. Hij deed eerst niet open, maar stopte snel zijn kleren in de wasmachine en rook daarna naar zeep.

More content below the advertising

Mishandeling

De auto stond dicht bij een woning. Anders dan de rechtbank vond het hof dat er wel degelijk levensgevaar was voor de mensen die in het huis lagen te slapen. Daarom vond het hof een hogere straf gepast. Doordat de brandweer snel kon blussen, brandde alleen de auto uit. Ook heeft de verdachte zijn ex-vriendin, met wie hij een zoon heeft, een gekneusde kaak geslagen. Volgens het hof deed hij dat in een proeftijd van een straf vanwege een eerdere mishandeling van de vrouw. Daarom moet hij de veertig uur werkstraf doen die hem voorwaardelijk was opgelegd. Saunders moet zijn ex ook een schadevergoeding betalen.

Onschuldig

Saunders is het niet eens met zijn veroordeling, zei hij maandag. ,,We hebben gelijk cassatie aangetekend. Want ik blijf gewoon niet accepteren dat ik word beschuldigd van iets wat ik absoluut niet gedaan heb.'' Volgens zijn raadsman Hugo ter Brake zijn er veel aanwijzingen dat Dean de dader is, maar ontbreekt hard bewijs. Ook trekt hij de verklaring van de broer in twijfel.


Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Sandra Reemer, die anderhalf jaar geleden overleed aan borstkanker, is herenigd met haar ouders. Negen maanden na haar dood overleed haar vader Frans, die het verlies van zijn beroemde dochter niet kon verwerken. Afgelopen week blies Sandra’s moeder Nel haar laatste adem uit. Ook zij treurde in de laatste fase van haar leven elke dag om het gemis van haar oogappel. 

'Mijn ouders waren sterke, kranige mensen die altijd positief in het leven stonden,’ vertelt Frenk Reemer, de broer van Sandra. ‘De dood van mijn zus heeft hen gebroken, hoewel ze dat liever niet aan mijn broer en twee andere zussen lieten merken. Ze hielden van al hun kinderen evenveel, maar Sandra was hun oogappel. Naarmate ze ouder werden, maakten ze zich meer zorgen om haar dan om ons. Misschien was dat wel logisch. Sandra was alleen. Ze had geen relatie en geen kinderen. Als Sandra met iets zat, dan besprak ze dat met onze ouders. Zij vroegen zich weleens af hoe het verder moest met Sandra als zij er niet meer waren. Een jaar voordat Sandra door borstkanker werd getroffen kochten mijn ouders in Sint-Michielsgestel een graf. Ze waren de negentig gepasseerd en wilden alles voor hun afscheid regelen. De kinderen wilden ze niet onnodig opzadelen met problemen. Ze kochten een graf voor drie personen. Het was hun wens dat Sandra later bij hen zou komen te liggen. Wat ze toen niet konden bevroeden was dat Sandra er als eerste begraven zou worden.'

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Zeven jaar geleden vertolkte Bastiaan Ragas de rol van Willem-Alexander in de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. Graag had de acteur een reactie van de koning ontvangen en hij hoopt nog steeds op een uitnodiging voor een lunch. ‘Door de serie steeg zijn populariteit met twintig procent...’

Het was zeven jaar geleden de rol van zijn leven. Bastiaan Ragas (47) kroop voor de televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur in de huid van (toen nog) kroonprins Willem-Alexander. Om hem geloofwaardig te spelen, kwam Bastiaan acht kilo aan en liet hij zijn haar groeien. Hoewel het alweer enige tijd geleden is, denkt Bastiaan nog veel aan die periode. ‘Ik heb toen een aardig inkijkje in zijn leven kunnen krijgen,’ vertelt Bastiaan aan Story. ‘Het is net of je dan iemand kent. Terwijl dat natuurlijk niet zo is.’ Nadien heeft Bastiaan nooit iets gehoord van Willem-Alexander. ‘Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn geweest als hij een reactie had gegeven. Op wat voor manier dan ook. Maar dat is niet gebeurd. Jammer, ook omdat ik heb begrepen dat zijn populariteit na het uitzenden van deze serie met twintig procent was gestegen. Voor en na de serie is er een poll geweest en daaruit bleek dat hij in de ogen van het publiek een stuk sympathieker was geworden. Ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen, haha.’

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders