Nadat Frits Wester half januari bij Eva Jinek zijn verhaal deed over zijn drankverslaving, leek het erop dat de politiek commentator zijn werkzaamheden weer ging hervatten. Maar de oplettende kijker moet Frits alweer enige tijd missen. Aan Story vertelt Frits waarom.

Niet Frits Wester, maar zijn collega Fons Lambie stelt de trouwe RTL-kijkers dagelijks op de hoogte van wat de Haagse politiek heeft besloten. Frits is in geen velden of wegen te bekennen. Terwijl hij begin dit jaar in de talkshow van Eva Jinek nog liet weten terug te keren op de Nederlandse buis. In september werd de verslaggever van het scherm gehaald nadat hij in beeld zichtbaar te veel had gedronken. In Den Haag en de televisiewereld was het al langer een publiek geheim dat Frits een drankprobleem had, maar nu belemmerde het ook zijn werk. Frits besloot naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika te gaan, waar hij een maand lang werd behandeld. De rest van de behandeling mocht hij thuis voortzetten. Half januari kwam hij met zijn verhaal naar buiten.

Hersteld

Aan de tafel bij de talkshow Jinek bekende Frits dagelijks zeven glazen wijn en een derde fles wodka te hebben gedronken. Maar dat lag nu definitief achter hem. Hij zou nu ook weer met werken voor het RTL Nieuws beginnen. Toch is hij zelden op tv te zien. ‘Ik heb met RTL Nieuws afgesproken dat ik het rustig ga opbouwen,’ vertelt Frits aan Story. ‘Daarom werk ik momenteel vanuit huis. Dat is de reden. Online heb ik een column geschreven en ik volg alle debatten die er in de politiek gevoerd worden. Er is echt niets aan de hand met me. Ik voel me goed. Sterker, ik ben zo fit als een aap.’ Wanneer Frits weer te zien is, weet hij niet. ‘Dat wordt in goed overleg besloten.’

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.