Als Hendrik Groen in de gelijknamige hitserie is Kees Hulst de onschuld zelve. Dat blijkt buiten het zicht van de camera’s wel anders: niet alleen wilde hij publiekslieveling André van Duin niet in ‘zijn’ serie hebben, ook de gang van zaken in Kees’ liefdesleven is pikant te noemen...

Als iets de tv-hit Het geheime dagboek van Hendrik Groen kenmerkt, is het wel het gemoedelijke karakter van de serie. De ontwikkelingen rond de grote ster in de serie Kees Hulst – die het hoofdpersonage Hendrik Groen vertolkt – zijn echter onmogelijk gemoedelijk te noemen. Zowel op als buiten de werkvloer blijkt Kees namelijk de nodige strapatsen te hebben uitgehaald die menigeen inderdaad liever alleen zou toevertrouwen aan een dagboek.

Te oud

De eerste rel achter de schermen bij de serie was zelfs al een feit voordat er ook maar een minuut was opgenomen. Reden: acteur Aart Staartjes (81) wist niet beter of híj zou de grote ster van de huidige tv-hit worden. ‘Ik was daarvoor gevraagd, hè? Ik hoefde niet eens auditie te doen,’ vertelde een verbolgen Aart daarover in Story. ‘Ik ging er dus vanuit dat ik gewoon Hendrik Groen zou worden.’ Wie schetste echter Aarts verbazing toen hij niet veel later met één telefoontje zonder pardon werd afgeserveerd. Dit omdat men een acteur met meer energie wilde. Een nogal stijlloze manier van doen en Aart had er behoorlijk de pest over in. ‘Ze vonden me dus te oud. Er moest meer energie in. Kees Hulst ging het doen. 

Bezwaar

Zeker is wel dat Kees Hulst de nodige noten op zijn zang bleek te hebben, toen men hem vroeg voor de serie. Kees leverde zelfs een lijstje in met daarop namen van wie er naast hem in de serie zouden moeten schitteren. In het AD: ‘Ik heb hem (regisseur Tim Oliehoek – red.) een lijstje gegeven met namen van mensen die ik geschikt vond, serieuze acteurs. Plus een paar namen van wie ik zei: Als die erin zitten, doe ik het niet. Daar is naar geluisterd. Populaire types, die op de lach willen spelen. Televisieverschijningen. Daar had ik geen zin in.’ Die laatste zinnen zullen bij de fans van Hendrik Groen voor de nodige verbazing zorgen. Kees lijkt namelijk een pijnlijk concrete omschrijving te geven van André van Duin, die met zijn personage Evert een van de peilers onder het succes van de serie is! Grote ster Kees had in eerste instantie bezwaar tegen André’s komst? ‘Dat was best een dingetje,’ aldus Kees.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.