Hoewel voetballer Erik Pieters in zijn leven achttien keer voor het Nederlands elftal uitkwam en wekelijks in de basis staat bij zijn Engelse club Stoke City, geniet zijn vrouw Nermina meer bekendheid in Engeland. Sterker; zij kan niet meer normaal over straat. 

De Nijmeegse Nermina Mekic

In Nederland zullen weinig mensen de Nijmeegse Nermina Mekic kennen, maar in Engeland kan de 27-jarige vrouw van Stoke City-voetballer Erik Pieters (29) niet meer normaal over straat. Overal waar Nermina gaat of staat duiken de selfiejagers boven op haar en op elke hoek van de straat staat een showbizzfotograaf verdekt opgesteld om een glimp van haar op te vangen. Dat heeft allemaal te maken met haar rol in de Britse realityserie The Real Housewives of Cheshire, die elke maandagavond door ruim één miljoen Engelsen wordt bekeken en waarin de wulpse Nermina met nog acht andere schatrijke huisvrouwen vrijwel dag en nacht door een cameraploeg wordt gevolgd.

Serie

‘De serie draait om negen verschillende vrouwen, onder wie ik, die allen woonachtig zijn in Cheshire – het rijkere gedeelte van Engeland,’ vertelt Nermina aan Story. ‘Hier worden veel polowedstrijden gehouden, paardenraces georganiseerd en staan tal van lucratieve feestjes op het programma. Het gebied is vergelijkbaar met ’t Gooi in Nederland. Alle voetballers van Liverpool, Manchester United, Manchester City, Everton en Stoke City wonen hier. Zo woont Everton-trainer Ronald Koeman een paar straten verderop en toen Robin van Persie nog in Engeland voetbalde, woonde hij zelfs naast ons.’ Maar anders dan in de woonomgeving van Nermina en Erik gebruikelijk is, draait het in The Real Housewives of Cheshire niet om de man des huizes, maar staat de vrouw centraal. 

Article continues after the ad

Het hele interview lees je in de nieuwste Story. Editie 43 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP