Herdenking Johan Cruijff

Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Ter nagedachtenis hiervan herdenkt de voetbalwereld hun grote held op social media.

In de Johan Cruijff ArenA zal vanavond tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland een compilatie getoond worden van Cruijffs mooiste acties en momenten.

Article continues after the ad

Ajax schrijft op Twitter bij een foto van Cruijff het volgende: "Drie jaar geleden... Voor altijd onze bron van inspiratie. Voor altijd Johan Cruijff."

FC Barcelona heeft een filmpje op hun website geplaatst ter nagedachtenis aan Cruijff, de man die de club als speler en later als trainer successen bracht. "Johan Cruijff, voor altijd in onze gedachten. Drie jaar zonder jou, maar jouw nalatenschap blijft voor altijd bestaan", schrijft de Catalaanse club. Johan kreeg tijdens zijn tijd bij FC Barca de bijnaam El Flaco, oftewel 'de magere'.

Wereldvoetbalbond FIFA deelt ook een filmpje van de overleden 'nummer 14'. "Vandaag drie jaar geleden verloor de voetbalwereld een icoon", schrijft de FIFA erbij.

Jordi Cruijff, de zoon van Johan, staat ook stil bij het overlijden van zijn vader. Op Instagram deelt hij een video en schrijft: "Jouw aanwezigheid zal altijd blijven voortbestaan in ons hart en onze herinneringen. Voor velen was je een idool als speler, coach, visionair en als iemand die om anderen gaf (met je stichting). Voor mij ben je, was je en zul je voor altijd mijn vader blijven, mijn held. Bedankt voor je liefde, levenslessen en de menselijke waarden die jij aan ons hebt gegeven.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD, De Telegraaf | Beeld: ANP