Vandaag is de laatste dag dat je kan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook tout bekend Nederland brengt een bezoekje aan de stembus en delen massaal foto's van het rode potloodje.

Heel Nederland trekt vandaag naar de stembus. Voor alle stembureaus in het land gelden daarom dit jaar speciale maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Zo mogen kiezers hun potlood waarmee gestemd is meenemen naar huis. Om die reden is het potlood wel kleiner dan voorgaande jaren.

Article continues after the ad

Blij ei

Het rode potlood dat woensdag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in veel stembureaus mee naar huis genomen mag worden, is voor veel bekende Nederlanders een mooie gelegenheid om te laten zien dat ze gestemd hebben. Talloze BN'ers hebben inmiddels een selfie met het 'souvenir' gemaakt en roepen hun volgers op sociale media op om ook te gaan stemmen. 'Dit blije ei heeft gestemd én dit mooie souvenir meegekregen. Laat je stem alsjeblieft meetellen en maak vandaag gebruik van jouw stemrecht', schrijft actrice Carolien Spoor. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Ook DJ Frank van der Lende toonde het potlood. 'De stem is gezet, het rondje is rood gekleurd en mijn stemplicht is vervuld'. Ook presentator Tim Hofman laat trots zien dat hij gestemd heeft. 'Gestemd! Vrolijk van! Hoera democratie!,' schrijft Tim onder de foto. 

De tekst gaat verder onder de foto.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Hofman (@debroervanroos)

Documentaire maker Linda Hakenboom stemt via een van de stem drive-throughs. 'Dit is waarschijnlijk de minst fashionable stemfoto die jullie vandaag gaan aantreffen,' schrijft ze. 'Maar maakt niet uit. Ik mocht stemmen! Vanuit de auto! Yay!' 

Bron: ANP & Instagram | Beeld: Brunopress 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.