De Toppers willen dit jaar de Nachtwacht van Rembrandt van Rijk eren. Dit doen ze door middel van speciale kostuums waarop delen van het wereldberoemde kunstwerk is afgebeeld. Rembrandt van Rijk is namelijk 350 jaar geleden overleden. Veel musea zullen hem dit jaar ook eren. 

Nachtwacht

René Froger, Jeroen van der Boom, Jan Smit en Gerard Joling zullen dit jaar tijdens hun shows een kostuum dragen met daarop de Nachtwacht afgebeeld. Maar het doek is niet in zijn geheel op de pakken te zien: pas als het viertal naast elkaar staat, is het hele schilderij zichtbaar. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met het Rijksmuseum. 

Jeroen van der Boom laat via Instagram weten: "Het is een bijzondere dag. Leuke samenwerking. We doen kostuums aan die met de nachtwacht en Rembrandt te maken hebben. 350 jaar geleden is hij overleden en daar willen we bij stilstaan". 

Ontwerper

De pakken zijn gemaakt door de vaste ontwerper van de Toppers, Tycho Boeker. Hij liet eerder al een kleine sneak peek zien: een blauw pak vol gouden vogels. 

Article continues after the ad

Toppers

De Toppers bestaan dit jaar ook 15 jaar. Daarom kun je na hun concert (31 mei en 1 juni) met korting het Rijksmuseum bezoeken. Tijdens hun concert zijn beelden van het werk van Rembrandt op grote schermen te zien. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: ANP