Nu prins George bijna 4 jaar is, is het voor prins William en hertogin Kate tijd om een geschikte school voor hun oogappel te vinden. En dat is gelukt! Ze zijn verrukt dat ze een keuze hebben kunnen maken. Geheel tegen de traditie in gaat George dus niet naar Wetherby School in Notting Hill, waar William en Harry wél naar school gingen. Hun oog is namelijk gevallen op Thomas's Battersea in de buurt van Kensington Palace. Saillant detail: op deze school wordt George straks aangemoedigd om géén beste vrienden te hebben.

Ontmoedigd

Het eerste wat George samen met zijn klasgenoten leert op school is om aardig te zijn. Daarnaast worden de jonge kinderen ontmoedigd om een beste vriend te hebben. Waarom? Omdat andere leerlingen zich hierdoor verstoten en gekwetst kunnen voelen.

Wat kost dat?

Aan de andere kant levert Thomas's Battersea goed presterende leerlingen af en ligt de focus ligt op het welzijn van de kind. Daar hebben William en Kate best wat geld voor over. Voor één kwartaal betalen ze al een schamele £6,110, wat omgerekend meer dan €7000 is. 

Article continues after the ad

Beeld: ANP Bron: The Guardian