Popgroep Luv' is volgende week voor het eerst in veertig jaar weer in de studio te vinden. De dames, die vooral in de jaren zeventig succes kenden, reizen af naar Miami om een zomerhit op te nemen.

De Amerikaanse tekstschrijver en producer Keith Morrison schreef een single voor Marga, José Hoebee en kersvers lid Chimène van Oosterhout. "We hebben het lied gehoord en zijn razend enthousiast", vertelt Marga tegen De Telegraaf. "Vanwege allerlei verplichtingen konden we eigenlijk niet weg, deze periode. Maar omdat we de single vóór de zomer willen uitbrengen is er haast geboden."

Grap

Het drietal kwam via een gezamenlijke vriend in contact met Keith, die vijf liedjes voor ze heeft klaarliggen. De zangeressen dachten eerst dat ze in de maling werden genomen. "'Dit zal wel een grap zijn', zeiden we tegen elkaar. Maar het blijkt dus toch werkelijk waar te zijn. Binnenkort gaan we weer eens lekker ouderwets de hitlijsten bestormen."

Hits

Luv' scoorde hits met nummers als Casanova, U.O. Me (You Owe Me) en You're the Greatest Lover. Eerder maakten Patty Brard en Ria Tielsch deel uit van de groep. Begin dit jaar werd bekend dat presentatrice en actrice Chimène zich bij Marga en José had gevoegd.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)