Tot voor kort kon André Dongelmans nog ongestoord over straat. Maar sinds zijn rol in de hitserie De Luizenmoeder wordt hij overal herkend. Zelfs door collega’s naar wie hij altijd heeft opgekeken.

Nog altijd is André Dongelmans (30) overdonderd door het succes van De Luizenmoeder, waarin hij te zien is als de homoseksuele vader Kenneth. Wekelijks kijken zo’n vier miljoen mensen naar de serie. Op straat wordt André ook aangesproken, vooral door mannen. ‘Iedereen denkt dat ik in het dagelijks leven ook op mannen val. Via Snapchat krijg ik foto’s van mannen met een ontbloot bovenlijf gestuurd. Bizar. Allemaal willen ze met me uit. Maar ik val op vrouwen,’ aldus André, die geen relatie heeft. 

Lees het hele verhaal in editie 8. Nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders

Edwin Evers is in zijn ochtendshow verrast met een afscheidslied. Het team van de radiomaker liet samen met bekende vrienden het speciaal voor hem geschreven nummer horen tijdens Evers staat op.

Het lied, op de melodie van We are the world, is geschreven door Peter Heerschop en Edwin's sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn, Jelte van der Goot en nieuwslezer Henk Blok. Jeroen Rietbergen speelde samen met de Edwin Evers Band de muziek in. Samen met 44 vrienden en collega's doken zij in het diepste geheim de studio in.

De Vrienden van de Show

Het resultaat is het nummer De Vrienden van de Show, waarin onder anderen artiesten als Frans Bauer, Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Gerard Joling, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Nick & Simon en Jan Smit te horen zijn. Het koor wordt aangevuld met vrienden Giel Beelen, Henk Blok, Gerard Ekdom, John van den Heuvel, Luuk Ikink, Rob Stenders, Coen Swijnenberg en Erik de Zwart.

Raken

'Wat gaaf', reageert een emotionele Edwin na afloop. 'Dit raakt me enorm. Jeetje, wat vind ik dit heftig. Ik wist helemaal van niks. Maar dankjewel, echt te gek.' De dj neemt vrijdag na 21 jaar afscheid met een twaalf uur durende marathonuitzending.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP

Als BN’er heb je het niet altijd makkelijk. Afgelopen jaar was voor televisieproducent Gijs van Dam een ware hel, nadat Nederlands correspondent en programmamaker Jelle Brandt Corstius in oktober 2017 stelde vijftien jaar daarvoor door hem seksueel misbruikt te zijn. Aan Flair vertelt hij zijn verhaal.

Geen kans om iets uit te leggen

'Op zaterdag 21 oktober zat ik rustig op de bank, totdat de telefoon ging. Het was de adjunct-hoofdredacteur van Trouw die op een nare toon vertelde dat Jelle Brandt Corstius een brief had geschreven waarin stond dat ik hem jaren geleden seksueel had misbruikt. Ik viel bijna van mijn bank, zo geschrokken was ik. De adjunct-hoofdredacteur gaf aan dat hij het verhaal van Jelle meteen geloofde. Voor mij voelde het daardoor alsof ik geen kans kreeg om ook maar iets uit te leggen. En dat het gewoon een onenightstand was geweest.'

Lees het hele interview op Flair.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Flair | Beeld: Peter Smulders