EO-gezicht Bert van Leeuwen en zijn jeugdliefde Carla vierden afgelopen week hun 35-jarig huwelijksjubileum. De vonk sloeg over in de kerk en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. In Story deelt Bert zijn geheimen voor eeuwige liefde. 

Article continues after the ad

Bert van Leeuwen (57) is de koning van de verzoenings-tv met zijn succesprogramma Het Familiediner. Op de buis verzoent hij al ruim vijftien jaar strijdende partijen, maar thuis is hij gewoon Bert, echtgenoot en vader, in plaats van de grote vredestichter. ‘Ik geloof dat mijn kinderen redelijk tevreden zijn, maar ze zijn net zo blij met hun moeder als met mij. Dus dat zou ik niet overschatten,’ zegt hij in een gesprek met Story.

Niemand is perfect

‘Niemand is perfect, ook ik maak weleens foutjes, maar het belangrijkste is dat we het leuk hebben met elkaar. Ik heb het gewoon getroffen met mijn vrouw en kinderen, dus ik knijp mijn handjes dicht.’ Bert en zijn echtgenote Carla delen een bijzondere liefdesgeschiedenis, die begon toen hij tien jaar oud was. Bert herinnert zich de eerste ontmoeting - in de kerk - als de dag van gisteren. ‘Mijn ouders waren lid van een Pinkstergemeente in Den Haag en tijdens een van deze bijeenkomsten ontmoette ik Carla. Ze was twee jaar jonger dan ik en het was liefde op het eerste gezicht.’ Daarna ging hun verkering een paar keer aan en uit, maar Bert bleef volhouden dat hij Carla op een dag zijn bruid zou maken. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP