Als onze sterren met Kerstmis niet hoeven te werken, genieten ze van uitgebreide diners met vrienden en familie. En iedereen heeft zo zijn favoriete gerecht. 

Vegetarische groentesoep (Voorgerecht)

‘Kerstmis vier ik altijd met mijn familie en de familie van mijn schoondochter op Ameland. Ik maak altijd de groentesoep. Je kunt hem vegetarisch maken of met poulet en gehaktballen bereiden. Het bijzondere is dat ik de kruiden voor deze soep vers pluk uit de tuin van mijn zoon en schoondochter. Deze hak ik fijn en leg ik apart in een schaaltje zodat iedereen voor zich kan bepalen óf en hoeveel kruiden ze in hun soep willen.’ 

Article continues after the ad

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1 kilo gesneden groenten (waaronder prei)
  • een pond paddenstoelen
  • 2,5 liter water
  • wortel en ui
  • diverse kruiden (zoals tijm en platte peterselie)
  • 5 tenen knoflook
  • groentebouillonblokjes naar smaak

Bereiding:

Zet het water op met de groenten erin. Bewaar de paddenstoelen voor het laatst. Laat het geheel zeker vier, vijf uur op een heel laag vuurtje pruttelen. Belangrijk is dat u NIET roert, daardoor blijven de groenten knapperig. Wilt u een zoetere soep, voeg dan extra wortel en ui toe. Anders laat u deze groenten erbuiten. Voeg, nadat de bouillon getrokken is, extra bouillonblokjes voor de smaak toe, net als de paddenstoelen. Hak alle kruiden fijn en serveer deze apart op tafel.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.