Als onze sterren met Kerstmis niet hoeven te werken, genieten ze van uitgebreide diners met vrienden en familie. En iedereen heeft zo zijn favoriete gerecht. 

Trifle (Nagerecht)

‘Met Kerstmis gourmetten wij altijd met de hele familie. Met vlees, sausjes, brood en alles wat je kunt bedenken dat op het gourmetstel kan. Het voor- en nagerecht wordt door één van ons gemaakt. Mijn vrouw Marloes maakt vaak trifle, het favoriete nagerecht van ons allemaal.’

Article continues after the ad

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 250 ml slagroom
  • 100 gr monchou
  • 1 zakje vanillesuiker
  • halve theelepel speculaaskruiden
  • 200 gram aardbeien (of jam)
  • 6-8 bastognekoeken
  • 25 gram roomboter.

Bereiding:

Maak de koekjes fijn met bijvoorbeeld een deegroller. Smelt de boter in de pan en meng de koekkruimels hiermee. Verdeel dit over een paar glaasjes en druk licht aan. Meng de monchou met de vanillesuiker en speculaaskruiden en voeg de opgeklopte slagroom erbij. Schep dit op de koekbodem en zet het geheel een uurtje in de koelkast. Doe dan de aardbeien in de blender en giet dit op het slagroommengsel. Zet alles een paar uur in de koelkast.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.