Het kan de kijkers niet zijn ontgaan dat boerin Annemiek uit Boer zoekt Vrouw haar drie overgebleven mannen weinig tot geen vragen stelt. Wat doen Jelte, Steven en Erik in het dagelijks leven, en wat zijn hun passies? Story beantwoordt alle vragen die zíj niet stelde.

Arme mannen van boerin Annemiek! Hoe Jelte, Steven en Erik in de tv-uitzendingen van Boer zoekt Vrouw ook hun best doen om het hart van Annemiek te veroveren, het lijkt de 26-jarige Drentse boerin volledig koud te laten. Omdat de boerin haar mannen geen gerichte en geïnteresseerde vragen stelt, is het voor de tv-kijkers nog een groot raadsel wie Jelte, Steven en Erik precies zijn. Story kan wél het een en ander vertellen over de drie vrijgezellen.

Article continues after the ad

Wereldberoemd

Jelte werkt als verzuimmanager bij een arbo- en reïntegratiebedrijf. Door zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw krijgt Jelte veel aandacht. Helemaal nieuw is dat voor hem niet. De sympathieke Fries verscheen al eerder in de landelijke media, toen hij in 2017 met zijn dweilorkest De Putkapel uit Sneek in een reclamespotje van voetbalbond FIFA terechtkwam. Het Friese gezelschap leerde tijdens het EK in 2016 het favoriete deuntje van de Noord-Ierse voetbalsupporters spelen. Will Grigg’s On Fire was een door een fan bedachte ode aan voetballer Will Grigg, op de melodie van Gala’s nummer Freed From Desire. Een jaar later zette de FIFA de versie van het dweilorkest onder een reclame en waren Jelte en zijn bandleden in één klap wereldberoemd. 

Ook de schuchtere Steven (30) is buiten onze landsgrenzen bekend. Naast zijn werkzaamheden als woonbegeleider bij een woonzorgpark, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken, is hij verbonden aan de Stichting Kenya Kinderen. Samen met twee initiatiefnemers zet Steven zich als bestuurslid in om de leefomstandigheden van kinderen in centraal Kenia te verbeteren. De projecten die hiervoor zijn opgezet hebben betrekking op hygiëne, voeding, opvang en scholing. Steven reist daarvoor ook geregeld naar Kenia toe. ‘Alleen kan ik de wereld niet verbeteren, maar met stilzitten kom ik ook nergens,’ licht Steven op de website van Stichting Kenya Kinderen zijn humanitaire inzet toe. 

Opbloeiende romance

De man bij wie Annemiek op voorhand het best past, is Erik. Met deze 28-jarige springruiter deelt zij immers de passie voor de paardensport. Erik is werkzaam als begeleider op een zorgboerderij. Daarnaast is Erik vaak te vinden bij de kleinschalige paardenstal die hij met zijn vader Arie en moeder Wilma runt. Erik is de drijvende kracht achter de stal, waar hij de training van de paarden en pony’s voor zijn rekening neemt. Tevens is Erik actief als springruiter. En niet zonder succes. Zijn naam komt dan ook veelvuldig voor op de paardensportwebsite Horses.nl.

De komende weken zal duidelijk worden of de gedeelde paardenpassie van Annemiek en Erik zorgt voor een opbloeiende romance, of dat Jelte of Steven het hart van de Drentse boerin weet te veroveren. Saillant detail is wel dat liefdesrivalen Erik en Steven slechts twintig minuten 
bij elkaar vandaan wonen. Mogelijk zullen zij elkaar ook buiten het zicht van de camera’s tegenkomen. Met óf zonder Annemiek.

Beeld: Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.