Bij het horen van de naam Marco Kroon (47) wordt niet meer louter aan diens heldhaftige daden in levensgevaarlijke oorden als Uruzgan gedacht. Dit sinds het Openbaar Ministerie Marco een aantal jaren geleden van drugsbezit beschuldigde. Voor de rechter bleek daar echter geen enkel bewijs voor te zijn.

‘Met drugs heb ik echt nog nooit iets te maken gehad,’ zegt Marco tegen Story. ‘Als dat wel zo was geweest, dan zou ik meteen afstand doen van mijn Militaire Willems-Orde. Iemand die ook maar iets met drugs te maken heeft, mag wat mij betreft niet eens in de buurt komen van zo’n prachtige onderscheiding.’ De beschuldigingen blijken geen enkele invloed te hebben gehad op de warme band die Marco heeft met prinses Beatrix. Hij is van harte welkom bij de prinses op de thee. ‘Voordat – toen nog – onze koningin Beatrix mij de Willems-Orde uitreikte, was er een moment dat ik even met haar mocht kennismaken. Ik had Bossche bollen voor Beatrix meegenomen. Toen ik aankwam, wilde de beveiliging die voor mij innemen. Dat heb ik pertinent geweigerd en uiteindelijk mocht ik ze zelf aan haar geven. En ze was er blij mee, hoor. De prinses is er overigens een meester in om anderen op hun gemak te stellen.’ En het bleef niet bij die ene keer. Marco benaderde Beatrix daarna zelf voor nog een afspraak. ‘Ik ben al van kinds af aan een fan van het koningshuis,’ zegt hij. ‘Ik had het idee dat er een goede klik tussen mij en Beatrix was en ik heb haar een brief geschreven met de vraag of ik nog een keertje langs mocht komen met een paar Bossche bollen. En ja, hoor! Dat was geen probleem en vorige zomer nog ben ik bij haar op bezoek geweest. Je mag haar nooit citeren, dus dat doe ik ook niet. Maar prinses Beatrix vond het volgens mij zeker wel gezellig.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Ed Oudenaarden (ANP)

Na vijftien jaar had Antje Monteiro weer een hoofdrol te pakken; sinds dit voorjaar vervult ze de rol van Donna in de musical MAMMA MIA! En daar kreeg ze ook meteen drie mannen cadeau bij.

Antje speelt al een aantal weken de sterren van de hemel in MAMMA MIA! de musical. Aan mannelijke aandacht geen gebrek. De musicalactrice heeft maar liefst drie geliefden op de planken! 'Er is ontzettend veel gespeculeerd over de invulling van deze rollen,' zegt Stage Entertainment-directeur Albert Verlinde over de casting. 'We waren op zoek naar drie goede acteurs met de charme, de looks en de humor die nodig is voor deze mannelijke hoofdrollen en die hebben we gevonden in Dieter, Emiel en Zjon.' Tijd om kennis te maken met deze heren. 

Zjon Smaal

Zjon is geen onbekende in musicalland. Hij was te zien als Tony in The Bodyguard. Hij speelde verder onder andere in Soldaat van Oranje, Sister Act, The Sound of Music en Ciske de Rat. Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musicalaward en hij kreeg nominaties voor zijn aandeel in Urinetown en Sister Act.

Dieter Troubleyn

De Belgische Dieter is een duizendpoot. Hij speelde eerder in musicals als Jesus Christ Superstar en Les Misérables, maar ook in series zoals Costa, Spangen, Onderweg naar Morgen en Danni Lowinski. Daarnaast werkt hij als stemacteur én radio-dj.

Emiel de Jong

Emiel is het groentje van het stel. Hij had voor MAMMA MIA! alleen nog ervaring met zijn eindmusical van groep 8. De acteur heeft wel rolletjes gehad in televisieseries. Daarnaast is hij onderdeel van het cabaretduo Schudden.

€ 10,- voordeel op MAMMA MIA! kaarten

Avond aan avond heeft iedereen de tijd van z’n leven bij deze gegarandeerde feel-good musical. Met meer dan 20 ABBA-hits, die briljant worden verweven in dit heerlijke verhaal vol liefde, vriendschap en hilarische momenten. Al meer dan 60 miljoen mensen over de hele wereld hebben MAMMA MIA! in hun hart gesloten. Wervelend, energiek, romantisch, vrolijk, zomers en ontroerend. Wil je MAMMA MIA! live beleven? Boek dan kaarten en ontvang € 10,- voordeel per kaart. Geldig op voorstellingen t/m 31 maart 2019. Exclusief bij Theaterclub.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

Eind november zijn Waylon (38) en Bibi Breijman (27) de trotse ouders geworden van hun dochtertje Teddy. De twee maakten het nieuws bekend met een reeks mooie foto’s van onder andere moeder en kind, maar nu hebben ze ook een eerste kiekje als gezin gedeeld.

In de Instagram Stories van de vlogger is een foto verschenen waarop te zien is hoe ze haar dochter vasthoudt. Waylon staat erachter en kijkt vol trots in de camera. ‘Family love’, schrijft Bibi bij het kiekje waarop ze haar kindje onherkenbaar heeft gemaakt middels een geel hartje.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders/Instagram Stories | Flaironline.nl