Kort voordat Ruud Lubbers in februari van dit jaar overleed, bevond de biografie over zijn leven, Persoonlijke herinneringen, zich in de afrondende fase. In het vorige week verschenen boek gaat Ruud dieper in op de bijzondere band die hij had met oud-koningin Beatrix.

Omdat Ruud Lubbers tussen 1982 en 1994 minister-president van ons land was, wekt het geen verbazing dat hij veel contact had met onze toenmalige koningin Beatrix. In zijn biografie Persoonlijke herinneringen beschrijft Ruud, die eerder dit jaar op 78-jarige leeftijd overleed, zijn band met Beatrix uitvoerig. Zo leerden de twee elkaar al in de jaren zestig kennen, ver voordat Ruud minister-president werd. Dat had alles te maken met de verliefdheid van prinses Irene, het jongere zusje van Beatrix, die op dat moment een prille relatie had met de Spaanse katholiek Carel Hugo van Bourbon-Parma.

More content below the advertising

Lees het hele verhaal in editie 17. Nu in de winkel.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.


Beeld: Cor Mulder (ANP)

Karin Bloemen is in een paar maanden tijd 25 kilo afgevallen. "Ik was er zo klaar mee, met dik zijn", zegt de cabaretière en zangeres in het AD. Karin kreeg vorig jaar twee nieuwe kunstknieën en ging vervolgens flink aan de lijn.

De reden dat Karin wilde afvallen, was niet omdat ze zichzelf niet mooi vond. "Ik hou van volle vrouwen. Ik vond mezelf prachtig", zegt ze. "Het is alleen niet mooi voor je knieën. Niet voor je rug, je nek, je alles." Wel hoopt de cabaretière dat het gewichtsverlies blijvend is. "Ik ben nu 25 kilo kwijt en als het hier bij blijft ben ik een gelukkig meisje."

More content below the advertising

Dieet

Karin verloor het gewicht door suikers, koolhydraten vlees, vis, zuivel en fruit te schrappen en in plaats daarvan "zakjes met hoogwaardig voedsel op basis van proteïne" tot zich te nemen. "Van het ene zakje bak je een pannenkoekje, uit een ander zakje haal je brood of pasta. Dat combineer je met elke dag ’s middags een salade en bij het avondeten groenten."

Geen Sylvie Meis

Als de cabaretière op haar huidige gewicht blijft is ze tevreden. "Ik heb ook niet de ambitie om nog een Sylvie Meis te worden. Het ging mij echt puur en alleen om de medische kant."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Yolanthe Cabau

Nicolette Kluijver

Tim Douwsma

Rick Brandsteder

Rossana Kluivert

Bekijk alle foto's in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram