Hanin Al Kadamani (18) deed afgelopen seizoen mee met The Voice of Holland. De zangeres liet een diepe indruk achter op de coaches en het publiek. Nu is ze vooral bezig met haar eigen nieuwe muziek en zong ze onder andere met zangeres Maan op het 5-mei concert. Het lijkt dus allemaal erg goed te gaan voor Hanin, maar ondanks dat leeft ze toch in onzekerheid. Ze dreigt namelijk uitgezet te worden naar Syrië. 

Vluchten Hanin

De eerste keer dat Hanin met haar gezin uit Syrië vluchtte, was ze slechts zeven jaar. Ze gingen toen naar Venezuela, naar familie. Door de economische crisis stortte het land in, stegen de criminaliteitscijfers en kwamen er demonstraties. Tot overmaat van ramp werd ook de broer van Hanin ziek en moest het gezin terug naar Syrie, waar nog steeds oorlog was. In 2016 kwamen ze daar weer aan, IS zat acht kilometer verderop. Na elf maanden vluchtte het gezin weer en kwamen ze in Nederland terecht. Ze vertelden toen, op aanraden van een advocaat, niet dat ze eerder naar Venezuela waren gevlucht. Omdat ze daar eerst heen gingen, is de regel dat ze daar opgevangen moeten worden.

Petitie uitzetting Hanin voorkomen

Er werd een petitie opgestart die meer dan 15.000 mensen hebben ondertekend. Vandaag wordt deze aangeboden aan de Tweede Kamer. Het doel is om de zangeres, die al vier jaar in Nederland woont, hier te laten leven. Hanin is overigens niet aanwezig bij het aanbieden van de petitie, ze wil vooral rust en haar focus houden op muziek.

Manager Hanin reageert

De manager van Hanin is Joost Grootenhaar, hij reageert tegen RTL Nieuws: 'De onzekerheid is alleen maar groter geworden. Ze zit op dit moment klem in Nederland, maar wil gewoon verder met haar studie en de muziek.' Het jonge talent heeft haar opleiding MBO verpleegkunde afgerond en wil graag verder in de zorg. Vanwege haar verblijfstatus mag dit niet, zo legt Grootenhaar uit aan de nieuwssite: 'Ze is een gewone 18-jarige die iets van haar leven wil maken. Ze mag vanwege haar verblijfsstatus geen bijbaan in de zorg. Ze wil in die hoek, en in de muziek verder.'

Article continues after the ad

Bron: Flair | Beeld: Still RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.