Het nieuwe seizoen van De TV Kantine is weer op de buis! Het programma startte met een aflevering vol hoogtepunten. Kun je nog herinneren hoe Jelka van Houten in de huid kroop van Juf Ank en Erik de Vogel samen met Carlo het tv-duo Frank en Rogier imiteerde? Wij hebben de leukste tien fragmenten voor je verzameld en nee, deze twee staan er net niet bij.

10. Twitterterreur bij Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is zelf al spraakmakend (zoals de finale van afgelopen seizoen), maar gooi hier het TV Kantine-jasje overheen en je hebt een bijzonder tv-moment. Dave Roelvink, Bartho Braat en Boerin Bertie dachten dat ze op het Expeditie Robinson-eiland veilig waren voor de reacties van de Twitteraars, maar die blauwe vinkjes – familie van de Roelvinkjes, zoals Dave aka Jim Bakkum zegt – vinden ze zelfs hier. En ze moeten vooral boerin Bertie met haar verbrande schouders en benen als melkflessen hebben!

Article continues after the ad

9. Kim Holland

'Een hele geile goedendag!' Wie 'Kim Holland' zegt, denkt allang niet meer aan de originele pornoactrice, maar wel aan de vertolking van Irene Moors in De TV Kantine. En wie 'A' zegt, moet ook 'B' zeggen, want hoewel we het typetje inmiddels wel hebben gezien na al die seizoenen, zijn het programma en deze persiflages nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze kan dus ook niet in dit lijstje ontbreken. In het onderstaande filmpje wil Kim de kijker nog even bedanken voor alle 'hartverwarmende' erecties, juist... Peter R. de Vries krijgt ook nog even een beurt. Ja dat lees je goed.

8. Stranger Things

Wie dacht dat Anna Nooshin alleen maar kan presenteren (al ziet bijna niemand dat) en mooi kan zijn voor Instagram of YouTube, heeft dit fragment nog niet gezien. Samen met Esmee van Kampen, Steven Brunswijk en uiteraard Carlo Boszhard speelt ze een scène na uit Stranger Things en dat deed ze volgens de kijkers niet onverdienstelijk. 'We have Will. They have Wilders and that will nobody.' Bekijk hieronder het fragment terug.


7. Lil' Kleine

De TV Kantine mag dan officieel zijn bedacht door Carlo en Irene, het is Elise Schaap die de afgelopen jaren de show stal. Of ze nu in de huid kruipt van Nikki Plessen, Famke Louise, Maan of Estelle Cruijff: ze kan het allemaal. Maar met haar vertolking van Lil' Kleine - die je absoluut niet zag aankomen - had ze de lachers wel op de hand. 'Pak me. Pak m'n schoenveter.' Wij vermoeden dat zelfs Anouk hier om kan lachen (en dat zegt toch wat). 

6. Heel Holland Bakt

We nemen de tent, een boel lekkere gebakjes en... Janny en Robèrt! Hoewel we weten dat het Irene en Carlo zijn, lijkt het bijna echt op een scène uit Heel Holland Bakt… als we onze oren even dichtdoen. "Koekenbakkers klaar. Zet ze te kakken maar." Janny en Robèrt zijn benieuwd wat ze ervan zullen bakken, of het niet te zuur of te aangebrand is en hopen op wat smeuïge scènes... Nou, daar zorgen ze nu wel voor.

5. Barbie & Michael

Barbie en Michael zijn al even van de beeldbuis verdwenen (en zijn allang niet meer getrouwd), maar dit tv-moment doet ons weer even terugdenken aan de hilarische scènes uit hun reallifesoap. 'Ma, ik ben helemaal gestrest. Mijn tas is gestolen!', zegt de blondine die vertolkt wordt door Chantal Janzen. 'Mijn roze telefoon, dat is nog het ergste.' Nou, we zouden bijna meeleven!


4. Davina Michelle

Je weet als BN'er dat je het hebt gemaakt als je wordt gepersifleerd in De TV Kantine, zo geldt ook voor Davina Michelle die na haar deelname aan Beste Zangers een enorme hit had met Duurt te lang. Uit de mond van Elise Schaap klinkt het nummer alleen net even iets anders. 'Ze zullen mij gaan haten, want ik heb een superstem. Ik doe wel net als Trijntje mee als ik niet hot meer ben, dus wat dat festival betreft ik hou m'n mondje dicht. Het spijt me Cornald Maas, maar deze deur blijft dicht.' En dat laatste doet het nog altijd.


3. Ali B bij The Voice 

Knuffelmarokkaan Ali B is de afgelopen jaren in De TV Kantine een makkelijk slachtoffer geworden: zo toerde 'hij' samen met Fred van Leer (en bleek niemand Fred te kennen), was hij plots Ali Bij in plaats van Ali B en in dit fragment zien we hem bij The voice of Holland. En dan blijkt al snel dat het niet aan Lil' Kleine en Anouk ligt als het daar bloederig aan toe gaat. Waylon, Sanne, Guus en Ali kunnen er ook wat van...


2. RuPaul's Drag Race

Alain Clark heeft misschien getwijfeld of hij wel zou moeten deelnemen, maar wij zijn blij dat hij het heeft gedaan! En niet alleen hij, maar ook Robert ten Brink, Herman den Blijker én Beau van Erven Dorens lieten zich voor dit hilarische fragment omtoveren tot dragqueens. Onder de naam Roberta Heart, Beaulalalinda en Herma Michelin verpletterden de dames de juryleden. Dit beeld zal voor eeuwig op onze netvliezen gebrand zijn én ook een tweede (of derde, vierde of vijfde) keer blijft het hilarisch om te zien, dus een terechte nummer twee!

 

1. Olcay Gulsen

Sorry Irene en Carlo, maar onze nummer 1 is toch echt een persiflage van Elise Schaap. Als je dit fragment eenmaal hebt gezien, kun je de persoon in kwestie niet meer serieus bekijken. Elise Schaap heeft namelijk op een fan-tas-tische manier Olcay Gulsen nagedaan! De maniertjes, de uitspraken en het praten met de handen: het is alsof ze er zelf zit. En daar is Humberto Tan het mee eens!  

De TV Kantine is iedere donderdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Bron: Superguide | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.