‘Thierry vertelde al snel dat hij verliefd op me was,’ vertelt Davide Heijmans, de geliefde van Thierry Baudet aan Story. Toch duurde het nog lang voordat de relatie tussen de twee van de grond kwam.

Deze week presenteert Thierry Baudet (37), de leider van Forum voor Democratie, zijn nieuwe boek Politiek van het gezond verstand, maar hij is niet de enige thuis die reden heeft om de champagne te ontkurken. Ook zijn grote liefde Davide Heijmans (24) mag het glas heffen. ‘De dag voordat Thierry’s boek uitkomt, lever ik het allerlaatste werk voor mijn scriptie in,’ vertelt Davide aan Story. ‘Ik vind het mooi dat het precies zo uitkomt. Ik sluit een belangrijke periode af.’

Fotografie

Davide studeerde psychologie, maar haar ambities liggen op een ander vakgebied. ‘Ik wil verder in de fotografie. Dat is mijn passie. Ik ben nu bezig met het vinden van opdrachtgevers en ga mijn eigen onderneming opzetten.’ Het is even afwachten wat de toekomst Davide gaat brengen als fotografe, maar het vak heeft haar wel al iets moois gebracht: geluk in de liefde!

Begin van de romance

'Ik heb Thierry ontmoet tijdens mijn eerste betaalde opdracht als fotograaf. Dat was in november 2016, nog voordat hij echt de politiek in ging. Hij sprak op een bijeenkomst waar ik hem fotografeerde, waardoor we meteen contact hadden. Na afloop van het evenement was er een lunch met het bestuur van die organisatie. Thierry en ik zaten bij elkaar en er was meteen een klik. Vanaf het eerste moment was er ook spanning en aantrekkingskracht tussen ons.’ Het klinkt als het soepele begin van een romance, maar niets is minder waar.

Article continues after the ad

Afgewezen

Thierry vertelde eerder in die tijd ‘enorm hard’ te zijn afgewezen door Davide. ‘Wat hij daarmee bedoelt, is dat ik anderhalf jaar de boot heb afgehouden, hoewel hij wel steeds contact met mij zocht,’ zegt Davide. ‘Het was niet dat ik hem niet leuk vond. Ik bleef afstandelijk, omdat Thierry in het begin al had aangegeven dat het wat hem betreft heel serieus was. Hij vertelde me namelijk al snel dat hij verliefd op me was. Ik vond het op dat moment nog een beetje eng. Ik was pas 21 en nog wat angstig voor dat serieuze.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.