Hij had meer fans dan Elvis Presley en de Beatles sámen en verkocht ruim 25 miljoen platen; David Cassidy was ooit een van de grootste tieneridolen ter wereld. Nu is de zoetgevooisde zanger nog maar een schim van zijn oude zelf. David lijdt aan dementie en heeft het podium vaarwel moeten zeggen. Vóórdat hij zichzelf totaal verloren heeft, wil hij afscheid van het leven nemen...

Dementie

Miljoenen vrouwen over de hele wereld moeten pijn in hun hart voelen bij het zien van recente interviews met David Cassidy. De nu 67-jarige zanger was in de jaren zeventig een van de grootste tieneridolen die de wereld gekend heeft. Nu is hij nog maar een schim van de knappe acteur en zanger die hij ooit was. David lijdt aan dementie. Tijdens een concert in februari van dit jaar leek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij kon zich de teksten van zijn nummers niet meer herinneren en viel van het podium. Enkele dagen later maakte David bekend wat de oorzaak van zijn opmerkelijke gedrag was: hij lijdt al meer dan twee jaar aan dementie.

Angst

De ziekte, waaraan zijn grootvader en zijn moeder, de in 2012 overleden actrice Evelyn Ward, ook leden, boezemt David angst in. In een tv-gesprek met dr. Phil vertelde hij over zijn grote schrikbeeld om op termijn, net als zijn moeder, slechts met een vallende traan duidelijk te kunnen maken dat hij zijn kind herkent... David bekende ook dat hij tegen zijn 26-jarige zoon Beau had gezegd: ‘Ik wil dat je me belooft dat je een manier zult vinden om mij te laten gaan en me niet zo te laten leven.’ Voor de enorme schare fans die David nog steeds heeft, was de bekentenis dat hij aan dementie lijdt een schok.

Article continues after the ad

Internationaal succes

David was ruim veertig jaar geleden de begerenswaardige spil in de Amerikaanse hitserie The Partridge Family. De show, over de muzikale weduwe Shirley Partridge en haar vijf kinderen, was een internationaal succes en maakte van David, die de rol van Keith Partridge speelde, in één klap een wereldster. Hij was destijds twintig, enorm knap en met zijn zoetgevooisde stem wist hij zich naar de top van talloze hitlijsten te zingen. In de nog geen vier jaar dat de serie in tal van landen te zien was, werden er tien lp’s van The Partridge Family uitgebracht en lanceerde David zelf vijf soloalbums. Van elk album werden miljoenen exemplaren verkocht, en concerten die David over de hele wereld gaf, waren – met vele tienduizenden bezoekers – steevast uitverkocht. Miljoenen meisjes zwijmelden weg bij nummers als I Think I Love You, Cherish en How Can I Be Sure.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: (KIPPA) ANP