Dave Roelvink meldde zich woensdagochtend onder grote belangstelling van pers bij de rechtbank in Amsterdam. Hij moet zich in de ochtenduren voor de politierechter verantwoorden.

De 24-jarige dj uit Landsmeer staat terecht voor rijden onder invloed en een forse snelheidsovertreding. Ook verwijt het Openbaar Ministerie hem hinderlijk rijgedrag en stoppen op de snelweg. De zoon van Dries Roelvink werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer over de ring van Amsterdam reed.

Alcohol

Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Midden in de Coentunnel was Roelvink gestopt, waarna hij iets onverstaanbaars naar de motoragent riep. Later parkeerde de artiest zijn wagen opnieuw op de vluchtstrook. Dit keer stapte hij uit en reageerde hij agressief tegenover de motoragent.

Cursus

Dave Roelvink nam zich daarna voor een alcoholcursus te volgen. 'Het is ontzettend dom wat ik heb gedaan', zei hij in de rechtbank. Hij zegt vrijwillig een cursus te hebben gedaan, met een psycholoog en heeft met ouders van wie een kind door een dronken spookrijder is doodgereden gesproken.

Article continues after the ad

Straf

Het OM eist een taakstraf van veertig uur, een geldboete van 1.750 euro betalen en een rij-ontzegging van een jaar tegen Dave Roelvink. Dave zegt zelf in de rechtszaal: 'Na een uur op de bank thuis en een broodje en wat water, dacht ik dat ik wel kon rijden. Ontzettend stom.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: Peter Smulders