Op 7 oktober zou Dave Roelvink optreden tijdens Waalwijk Ontmoet in Waalwijk, maar nu is zijn show bij voorbaat al gecanceld. Hij is niet welkom op het feest.

De dj was geboekt voor de vrijwilligersavond van de gemeente, maar na de aankondiging van zijn optreden volgde een hoop boze reacties. De medewerkers zitten niet te wachten op Dave. "Volgens mij niet de artiest om uit te nodigen op een avond voor vrijwilligers, gemeente Waalwijk'', schreef iemand onder de aankondiging op Facebook. En er volgde nog meer reacties: "De gemeente Waalwijk vindt het gedrag van die Roelvink blijkbaar niet erg. Anders nodig je zo'n idioot niet uit.''

Daarop heeft gemeente Waalwijk maar besloten de komst van Dave Roelvink te annuleren. "Smaken verschillen en ook een gemeente kan zich daarin vergissen. De door ons aangekondigde dj-set van Dave Roelvink op Waalwijk Ontmoet viel niet bij iedereen in goede aarde. Omdat we graag een feest vieren waar iedere Waalwijker zich welkom voelt, zien we af van de komst van Roelvink'', schrijven ze onder het bericht.

Article continues after the ad

Eerder was Dave ook niet welkom in Oss en Den Dungen in de gemeente Brabant.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand.

Beeld: Peter Smulders