Dave Roelvink heeft dinsdag een filmpje op zijn Instagram-account gedeeld waarin wordt opgeroepen tot een opstand tegen de coronarichtlijnen van de overheid.

De zoon van Dries Roelvink plaatste een filmpje waarin een politie-eenheid een kinderfeestje verstoort omdat er te veel kinderen aanwezig zijn. 'Is dit onze toekomst? Of staan we op? Laat je horen, deel deze video.'

Het filmpje is in een paar uur tijd bijna 190.000 keer gezien. Roelvinks manager Frank Wisse laat desgevraagd weten 'niet verantwoordelijk te zijn voor wat Dave op zijn socials plaatst. Ik ga hem niet vragen wat hij hiermee bedoelt, ik neem aan dat de bijdrage voor zich spreekt'.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

IK STIK😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink) op

Famke Louise

Drie weken geleden kwam een groepje BN'ers via social media in opstand tegen de coronamaatregelen van de overheid. Zij protesteerden met de hashtag #ikdoenietmeermee en stelden boos te zijn over alle beperkingen die jongeren werden opgelegd. De actie bleek geïnitieerd door Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin), die gelooft dat het virus niet met beperkingen kan worden bestreden.

Article continues after the ad

Intrekken

Vrijwel alle BN ers, onder wie vlogster Famke Louise en presentator Tim Douwsma, trokken uiteindelijk hun kritiek op de overheid in. In het filmpje dat Roelvink heeft verspreid wordt het logo van de Rijksoverheid gebruikt. Het is verboden dit logo te verspreiden zonder toestemming van de overheid.

De video die Roelvink heeft verspreid, is ook geplaatst op het Twitter-account van Viruswaarheid.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.