Hoewel Martien Meiland voor de tweede keer getrouwd is met Erica, staat de succesvolle kasteelheer open voor een nieuwe liefde – een man. Dat gunt Erica hem ook. Maar Martien weet nog niet welk type bij hem past. Datingcoach Denise Janmaat geeft hem in Story alvast enkele tips, en zelfs een datingshow op televisie lijkt een optie...

Wie wordt de man die Martien Meiland (58) volledig gelukkig gaat maken? Hoewel de SBS6-realityster en Gouden Televizier Ring-finalist getrouwd is met Erica, zegt hij open te staan voor een nieuwe liefde. Eerder onthulde hij dat ze een platonische relatie hebben, maar dat ze niet zonder elkaar kunnen leven. Daarom trouwden ze en besloten ze ook samen een bed & breakfast in Frankrijk te beginnen. Daar wonen ze inmiddels in een prachtig kasteel dat ze omgetoverd hebben tot een luxe chambres d’hôtes.

Elkaar gunnen

Het is zo succesvol dat ze tot eind volgend jaar alle kamers hebben verhuurd! Met Erica, dochter Maxime en hun kleindochter Claire leeft Martien als God in Frankrijk. Toch is er één ding dat Martien mist: hij zou graag een relatie met een man krijgen. ‘Erica en ik hebben dat al met elkaar besproken en we gunnen elkaar een man. Zij een man, ik een man,’ vertelde hij eerder. Maar tot daten is het nog niet gekomen.

Daten

Datingcoach Denise Janmaat laat Story weten dat het voor Martien Meiland best moeilijk zal worden om iemand te vinden die bij hem past. ‘Wat het voor hem lastig maakt, is dat hij eerst een relatie met een vrouw heeft gehad én een BN’er is. Ik heb veel BN’ers onder mijn cliënten en voor hen gelden andere procedures om een geschikte partner te vinden. Voordat Martien zover is, zal hij eerst voor zichzelf moeten vaststellen wie hij zoekt. Zeker omdat hij eerst met een vrouw een relatie heeft gehad. En een homorelatie is heel anders dan een heterorelatie. Het is niet zo dat hij een mannelijke versie van Erica kan zoeken. Er is een heel andere interactie tussen twee mannen. Daar kan hij achter komen door in het wilde weg te gaan daten. Maar het is veel slimmer als Martien eerst gaat uitvinden wat hij precies in een man zoekt. Hij moet het als een project zien, net zoals hij het chateau heeft opgebouwd. Eerst zorgen voor een goede fundering, dan kun je daarna verder bouwen.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.