Dit jaar is Daphne Deckers een kwart eeuw samen en twintig jaar getrouwd met haar grote liefde Richard Krajicek. Tijdens hun relatie kwam het er nooit van om samen de wereld te ontdekken. ‘De laatste keer was voordat we kinderen kregen en zelfs toen kwam het tennis ertussendoor. Nu is het tijd voor óns..

Daphne Deckers (50) en Richard Krajicek (47) zijn net teruggekeerd van een vakantie naar Japan. Twee weken lang reisden ze door dat bijzondere land. ‘Dat is voor ons echt uniek,’ vertelt Daphne aan Story. ‘Zolang Richard en ik samen zijn, dat is dit jaar 25 jaar, zijn we nooit echt samen op vakantie geweest. Natuurlijk hebben we ons huis in Spanje en vliegen we af en toe naar Los Angeles, waar onze dochter Emma woont. Maar Spanje is voor ons een tweede thuis – dat is toch anders. Vaak ben ik daar ook aan het werk. Ik schrijf aan een boek of werk ideeën uit. En ook Richard is dan altijd wel telefonisch bereikbaar voor wat dan ook. Wat we níét eerder deden was het vliegtuig pakken naar een land om dat samen te gaan ontdekken. Wat veel andere mensen wel doen, maar wat er bij ons altijd bij inschoot. De laatste keer was toen Emma en Alec nog niet geboren waren. Ik weet dat we toen naar het Groot Barrièrerif in Australië gingen. Maar ook alleen maar omdat Richard vlak daarna een tennistoernooi had. Na de geboorte van de kinderen kwamen de gezinsvakanties, als Richard al geen toernooi had. Het is dus best gek om je te realiseren dat onze vakantie naar Japan eigenlijk onze eerste echte vakantie samen is geweest.’ 

Article continues after the ad

Verschillen

In Japan genoten de twee van de natuur, het eten en de mensen. ‘Het was heerlijk! We hebben ontzettend veel gezien en Richard en ik hadden een eerlijke verdeling om ons te ontspannen. Ik koos voor de spa en hij voor inspanning. Als hij zijn rondjes had hardgelopen kwam hij net zo ontspannen terug als ik uit mijn spa. Daarin verschillen we gewoon. En dat is prima. Zolang je dat weet van elkaar en je de ander niet per se mee wilt hebben. Want ik word niet ontspannen van hardlopen en Richard moet er weer niet aan denken om in zo’n spa niets te liggen doen. 
Van het land zelf hebben we genoten. Ik zou daar zó kunnen wonen. De mensen zijn lief, sociaal en respectvol. Op straat wordt er niet gebeld, laat staan in een restaurant, er ligt geen rotzooi op de straat. Iedereen gooit zijn afval in de bakken die daarvoor bedoeld zijn.

Lees het hele artikel in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders