Veertien jaar na het overlijden van André Hazes, leeft de volkszanger in gedachten nog altijd voort bij Danny de Munk. Met zijn nieuwe single Toe nou, kom weer thuis wil Danny de zanger eren.

Tijdens de Holland zingt Hazes-concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome zong Danny het lied al met Silver Metz. Voor Danny de Munk is dit nummer enorm bijzonder. ‘Het was voor mij de eerste keer dat ik met André op een podium stond. In 1985, een jaar na de film-première van Ciske de Rat, zongen we samen dat nummer tijdens de televisieopnames van Een Avondje André. Hij was mijn grote idool en die avond vergeet ik nooit meer. Ik zong met mijn held. Toen hij overleed, ging er ook een stuk van mijn jeugd verloren. André hoorde zo bij mijn leven. Het feit dat ik nu ditzelfde lied met Silver Metz zing, met wie ik de première heb gespeeld van Ciske de Rat – De Musical, maakt de cirkel echt rond.’

De single van Danny en Silver is tevens ook de aftrap van de Hazes Herinnering. Vanaf nu zal maandelijks een artiest Hazes Herinnering ophalen, die aan een bepaald Hazes nummer een dierbare en persoonlijke herinnering heeft. 

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders