Lange tijd was Halina Reijn (43) ongelukkig in de liefde, totdat ze Daniël de Ridder (35) tegen het sportieve lijf liep. De actrice is inmiddels alweer wat jaren samen met de oud-voetballer, maar met hem in één huis gaan wonen? Daar zit Halina niet op te wachten.

In een recentelijk Flair-interview zegt de actrice/regisseuse: ‘Ik ben nu 43, misschien gaat het nog gebeuren, misschien niet, dan ben ik ook heel vervuld. Ik heb mijn mentorkinderen, zoals Gaite Jansen, bij wie ik al mijn moedergevoelens kwijt kan. Maar ook bij Carice en Marwan (hoofdrolspelers in Instinct – red.) op de set. Mijn moederschap zit ’m ook heel erg in mijn creaties, zoals m’n nieuwe film, die me heel gelukkig maakt.’ Maar bovenal zit Halina zo lekker in haar vel door haar relatie met Daniël. ‘Al leef ik echt niet in een rimpelloos meer. Daniël en ik kunnen explosief zijn en hebben soms heftige discussies.

Eigen plekje

Vaak gaat het over de balans tussen werk en rust. Ik ben een workaholic en dat is voor een partner soms best lastig. Aan de andere kant kan hij helemaal ondergedompeld zijn in zijn rechtenstudie.’ Toch weten de twee elkaar enorm te stimuleren, vertelt Halina in Flair. ‘We gaan allebei het-zelfde proces door qua nieuwe passies vinden. Ik ben gaan regisseren en hij is na zijn voetbalcarrière dus gaan studeren. Het is heel bijzonder om elkaar daarin te steunen en te inspireren. 
Maar soms kan ik mijn werk slecht loslaten en dan zegt hij wel: Ga lekker naar je eigen huis om te werken, ga niet bij mij thuis kantoortje zitten spelen. En dan heeft hij natuurlijk wel een punt,’ vindt Halina, die bewust niet officieel met Daniël wil samenwonen – hoe gek ze ook op hem is. ‘Ik denk dat het voor ieder mens goed is om een eigen plek te hebben. Ik ben niet vaak in mijn huis, maar ik vind het wel heel lekker om erheen te kunnen als ik wil schrijven of wil schilderen. Of om naartoe te vluchten als je een keer ruzie hebt, anders moet je steeds weer een rondje gaan wandelen.’ 

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Bekijk de foto in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.