Nog geen half miljoen kijkers hebben donderdagavond de finale van de SBS-talentenjacht DanceSing gezien. In totaal keken 476.000 mensen naar het slot, waarin Sherefa de titel opeiste, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

DanceSing startte in januari nog met 714.000 kijkers maar schommelde daarna rond het half miljoen. Jurylid Gordon had zich bij de start van het programma al voorbereid op tegenvallende cijfers. 'Ik denk dat we echt blij mogen zijn met 600.000, 700.000 kijkers. Ik zat bij RTL in een gespreid bedje, met soms wel 2 miljoen kijkers. Maar die tijd is voorbij. Ik hou rekening met de kijkcijfers van SBS', zei hij.

Article continues after the ad

RedOne

In de show moesten kandidaten naast dansen ook kunnen zingen. Sherefa mag een single uitbrengen met de internationale producer en drievoudig Grammy-winnaar RedOne. Op prime time stemden de meeste kijkers af op NPO 1. Het nieuwe seizoen van Floortje naar het einde van de wereld startte met 1,3 miljoen kijkers en naar de serie Oogappels keken 874.000 mensen. RTL moest het doen met 652.000 kijkers voor Groeten uit 19xx en FOX scoorde voor de tweede dag op rij met het bekervoetbal. Zo'n 534.000 voetballiefhebbers stemden af op het halvefinaleduel tussen Willem II en AZ.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP