Dinsdagavond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van ‘De Sleutel’. Hierin maakten kijkers kennis met de dakloze Sunil en raakten ze vervolgens niet over hem uitgepraat. Waar het eerst een verbaal agressieve man leek, wist hij uiteindelijk enorm te raken en een diepe indruk achter te laten bij televisiekijkend Nederland.

In De Sleutel reikt Beau van Erven Dorens (48) net als in zijn programma’s Het Rotterdam Project en The Amsterdam Project een hand uit naar daklozen. Hij biedt vijf mensen die op straat leven een sleutel aan van een woning – die twee maanden vooruit betaald is – én biedt hen hulp om hun leven weer op de rit te krijgen.

Article continues after the ad

Vijftig bier

Sunil is een van de daklozen die in aflevering 2 van De Sleutel te zien is en in eerste instantie denkt dat hij gevolgd wordt voor een documentaire. De verbaal agressieve man vertelt in zijn jeugd seksueel misbruikt te zijn en daardoor al op jonge leeftijd naar de fles heeft gegrepen. Hij drinkt maar liefst vijftig (!) biertjes op een dag en leeft al sinds zijn achttiende op straat.

Omhelzing

Als Sunil wordt voorgesteld aan Beau, vertrouwt hij het zaakje eerst niet. Uiteindelijk laat hij de presentator toch toe en vertelt hij over zijn toekomstplannen. De eerste stap hierin? 'Huisvesting', aldus de dakloze. Wanneer Beau hem de sleutel van een woning geeft en Sunil beseft dat die voor hem is, breekt hij. Hij haalt de flesjes bier uit zijn jaszakken om die vervolgens linea recta in de prullenbak te gooien en zegt geen alcohol meer nodig te hebben als hij een dak boven zijn hoofd heeft. Eenmaal in de woning is duidelijk zichtbaar hoe blij Sunil is en wordt Beau stevig omhelsd.

Goed hart

Kijkers van De Sleutel kunnen het maar moeilijk droog houden. 'Hij geeft hem een knuffel. God, nu moet ik huilen hoor', twittert iemand. Een ander vult aan: 'Eerlijk is eerlijk, er zit gewoon een heel goed hart in Sunil.'

De tekst gaat verder onder de tweets.

Beau

Niet alleen zijn kijkers onder de indruk van Sunil, maar wederom door de presentator van De Sleutel. 'Was iedereen maar een beetje Beau', klinkt het op Twitter. Ook na de eerste aflevering van het nieuwe programma werd hij de hemel ingeprezen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

De Sleutel

Het nieuwe programma van Beau is twee weken eerder van start gegaan dan gepland. Dit heeft te maken met de tegenvallende kijkcijfers van het vernieuwde Het Spijt Me, dat gepresenteerd werd door Caroline Tensen. De laatste twee afleveringen van dat programma werden niet meer uitgezonden op televisie, maar zijn wél op Videoland verschenen. De Sleutel is vanaf nu te zien op de dinsdagavond op RTL4, om 21.30 uur. Aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.