In aanloop naar het Eurovisie Songfestival heeft Duncan Laurence zijn studentenhuis in Tilburg verwisseld voor een woning in Amersfoort. Ook zijn vriend Gerco Derksen is verhuisd. Maar waarom zijn ze niet meteen gaan samenwonen?

Voor zanger Duncan Laurence (25) tot Eurovisie Songfestival-favoriet gebombardeerd werd, woonde hij samen met drie huisgenoten in een studentenwoning in Tilburg. Intussen is de ster in wording verhuisd naar een bovenwoning in Amersfoort. ‘Het is fijn juist in deze drukke fase in mijn leven een eigen plekje te hebben,’ laat de 25-jarige Duncan de Moor, zoals hij echt heet, aan Story weten. Daarom koos Duncan er niet voor om te gaan samenwonen met zijn vriend Gerco Derksen (27), die toevallig ook net verhuisd is.

Gerco zal daar geen trauma aan overgehouden hebben: als geen ander is hij in staat zichzelf te redden. Reeds als tiener reisde Gerco de hele wereld over. Hij woonde drie jaar in Duitsland waar hij animatiewerk deed, en verbleef ook lange periodes in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Sinds een half jaar woont Gerco in een studio in Deventer. Omdat hij een passie heeft voor interieurs geniet hij enorm van het inrichten van zijn woning. ‘Het lijkt misschien een bij elkaar geraapt zooitje, maar ik heb er wel over nagedacht,’ vertelt Gerco op Indebuurt.nl, een veelgelezen nieuws- en lifestylewebsite in zijn woonomgeving.

Omdat Gerco er niet van houdt om in de schijnwerpers te staan, vertelde hij in het interview aan Indebuurt.nl bewust niet dat hij een relatie heeft met Duncan. Maar hoe anoniem Gerco ook wil blijven, in Tel Aviv zal hij niet aan de schijnwerpers ontkomen. ‘Hij komt samen met mijn ouders naar Tel Aviv,’ vertelt Duncan aan Story over zijn vriend. ‘Hoewel hij liever niet in de publiciteit wil, zal hij daar niet onderuit kunnen. Maar hij is erg trots op me.’ Vanzelfsprekend hebben ook Duncans ouders en zijn twee broertjes deze gevoelens. ‘Mijn ouders en broertjes van 17 en 12 jaar oud wonen nog in Hellevoetsluis, waar ik ook opgegroeid ben. Het is erg mooi om te merken hoe trots mijn broertjes zijn. De jongste speelt gitaar en de oudste wil de filmwereld in. Dus we zijn alle drie creatief.’ 

Article continues after the ad

Dit artikel komt uit Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders