Boer Riks Zomer uit Canada verlangt naar een vrouw en meer kinderen. Marit en Eline weten dus waar ze aan toe zijn! Maar dat wist ook Riks' ex-echtgenote Patricia. Waarom verliet zij Riks dan al na drie jaar? 

Lees ook: BZV-boer Riks komt 'afstandelijk' over

Article continues after the ad

Naar Canada

Het hele Canadese dorp Laird, waar Riks zijn boerderij heeft, leeft mee met de de boer. "We gunnen het Riks heel erg dat hij een leuke vrouw vindt", zegt zijn buurman en goede vriend Kevin Peters tegen Story. "Het heeft Riks ook geen enkele moeite gekost om hier te integreren. Het leek wel of hij hier was geboren, zo thuis voelde hij zich." De gemeenschap bleek een grote steun toen Riks' jongste broer overleed. "Riks woonde hier nog maar een paar maanden toen hij het vreselijke bericht kreeg dat zijn jongste broertje een dodelijk auto-ongeluk had gehad. Dat was vreselijk voor hem. We zagen Riks veranderen van een vrolijke, hardwerkende man in iemand die overmand was door verdriet."

'Als vrouw zit je best vaak alleen'

Patricia ontmoette hij een paar jaar later. De vonk sloeg over en de twee trouwden en kregen twee kinderen. "Het ging mis nadat Patty was bevallen van jongste zoon Owen. "Riks was in de zevende hemel met zijn gezin, maar Patty was niet gelukkig. Ze zijn te snel getrouwd en hebben niet goed nagedacht over hun toekomst samen. Riks wilde zich graag settelen, maar Patty heeft niet beseft wat het betekent om op een boerderij te wonen en te werken. Als vrouw zit je best vaak alleen", vertelt Kevin.

Wil je weten hoe de scheiding verliep? Lees het in de nieuwe Story. 

Beeld: Instagram KRO-NCRV. Bron: Story