Actrice Renée Soutendijk maakte de laatste vijf jaar de zwartste periode in haar leven door, nadat er kanker bij haar zoon Jaïr werd ontdekt. Ze vreesde het ergste.

Op de planken 

De actrice is momenteel te zien in het toneelstuk Twee Vrouwen, naar de roman van Harry Mulisch over een fatale lesbische liefde. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat de actrice weer op de planken in de spotlights staat. Daar had Renée een verklaarbare reden voor: de ziekte van haar zoon Jaïr (20), bij wie op zijn vijftiende keelkanker werd ontdekt. 

Article continues after the ad

De eindigheid

De voormalige Moordvrouw-ster vertelde vorige week in NRC waarom ze tijdens Jaïrs genezingsperiode geen enkele toneelrol aannam: ze wilde er elke avond voor haar zoon zijn. "Toen besefte ik dat het niet vanzelfsprekend is dat het leven altijd doorgaat. De eindigheid kan zich zomaar aandienen. Maar hij is beter, en het huis uit! Dus ik heb nu weer tijd", vertelt Renée. 

Overwinning

Inmiddels is Jaïr genezen verklaard. Renée vertelt aan Story: "Een overwinning van ons allemaal. Ik wil er niet meer over praten aan welke scenario's we toen allemaal hebben gedacht. We duimen dagelijks dat het nog héél lang zo goed blijft en de ziekte niet terugkeert. Het is verschrikkelijk wanneer je als ouders moet horen dat je grootste bezit ernstig ziek is."

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story