Nu haar bruiloft met de steenrijke zakenman Charbel Aouad is afgeblazen, gaat Sylvie Meis wéér single door het leven. Wat is het toch dat alle relaties van de frêle presentatrice mislukken? Daarop geeft datingcoach Denise Janmaat in Story het antwoord! 

Sylvie Meis showde afgelopen april trots de verlovingsring die ze van miljonair Charbel Aouad had gekregen. Maar van een huwelijk komt het niet meer. Het is namelijk over en uit tussen de twee. Na de bekendmaking van de breuk vluchtte Sylvie alléén naar Miami, terwijl haar zoontje Damián ondertussen bij zijn vader Rafael van der Vaart, stiefmoeder Estavana Polman en zijn halfzusje Jesslynn geniet van het warme gezinsleven.  Een hecht gezinsplaatje waar Sylvie jaloers op zou zijn! Steeds meer zou ze beseffen dat haar ex-man het leven leidt waarnaar zij zo verlangt. Een leven dat ook zij had kúnnen hebben, wanneer ze Rafael in het laatste jaar van hun huwelijk niet had bedrogen.

Spijt

Want nadat Rafael op oudejaarsdag 2012 de pikante mailwisseling van Sylvie en haar minnaar piloot Balasz Vajta onder ogen kreeg, barstte de bom. Een scheiding bleek onvermijdelijk! Nadien passeerden vele mannen de revue, maar het ware geluk lijkt Sylvie maar niet te kunnen vinden. Steeds vaker zou ze zich afvragen hoe haar leven eruit had gezien wanneer Rafael en zij bij elkaar waren gebleven. Hadden ze dan hun gezinnetje uitgebreid met een broertje of zusje voor Damián? Het is niet onwaarschijnlijk dat Sylvie lijdzaam toekijkt hoe gelukkig haar ex nu is met zijn nieuwe liefde Estavana en hun dochtertje Jesslynn. Datingcoach Denise Janmaat acht het goed mogelijk dat Sylvie spijt heeft van haar scheiding van Rafael. 

Het hele artikel lees je in Story 1-2018. De editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

De publieke omroep in ons land wordt de Holle Bolle Gijs van Hilversum genoemd, omdat er altijd weer méér staatssubsidie gevraagd wordt. Belastinggeld dat door hardwerkende Nederlanders wordt opgehoest. NPO-baas is Shula Rijxman, en aan haar privéleven te zien wordt haar topsalaris in elk geval royaal besteed...  

NPO-bestuursvoor-zitter Shula Rijxman (58), die officieel Shulamith als voornaam meekreeg, lijkt soms de uitbaatster van een bodemloze put. Hoewel de staatsomroep jaarlijks honderden miljoenen subsidie toegeschoven krijgt vanuit Den Haag, is het voor de bewoners van het Mediapark nooit genoeg; in bijna alle media-optredens laat Shula het inmiddels grijsgedraaide ‘er moet nog meer bij’-bedeldeuntje horen.. Nadat ze de bedrijfscommunicatie deed voor het failliet gegane HCS-concern, wilde ze voor zichzelf beginnen. ‘Bij de bank heb ik een leuterverhaal gehouden en zo 200.000 gulden losgekregen,’ biechtte Shula ooit op, daarmee minimaal de indruk wekkend dat het doel bij haar, letterlijk en figuurlijk, de middelen heiligt. In haar privéleven (dat grotendeels gefinancierd zal worden met haar NPO-salaris aangezien haar partner Sabine ondernemer is en geen tonnen per jaar zal verdienen) laat de kordate topvrouw het in elk geval breed hangen. Met Sabine, met wie Shula al achttien jaar samen is nadat ze eerst met een man leefde, bewoont ze in Blaricum – één van de duurste gemeentes van Nederland – een riante vrijstaande villa met een zwembad in de tuin, in de exclusieve buurt waar ook de miljardairs John de Mol en Joop van den Ende resideren. 

Lees het hele artikel in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Onze eigen Oranjes zijn volgens hofkenners lang niet zo close als ze voor het oog van de buitenwereld lijken. Jarenlang zouden er binnen onze eerste familie drie ‘kampen’ hebben bestaan: Juliana met haar twee dochters Margriet en Christina aan de ene kant, daarnaast het kamp van Bernhard en zijn lievelingsdochter Beatrix, en in haar eentje prinses Irene.

Deze felle zusterstrijd zou ertoe hebben geleid dat Beatrix en haar jongere zussen buiten verjaardagen en feestdagen nauwelijks contact met elkaar hebben. Juliana en Bernhard zouden de bindende factor zijn geweest binnen de Oranje-familie. Toen Beatrix koningin was geworden, zou ze zichzelf steeds vaker het enige echte hoofd van onze koninklijke familie hebben gevoeld, en zich ook dienovereenkomstig hebben gedragen. Of het nu ging om het familiekapitaal, onderhoud aan de paleizen of de aanschaf van nieuwe hofauto’s, geen opdracht ging de deur uit zonder Beatrix’ handtekening. Maar ook persoonlijke aangelegenheden zoals verlovingen en huwelijken vonden niet plaats zonder haar inmenging; zíj bepaalde de koninklijke agenda en zonder haar goedkeuring gebeurde er niets aan het hof. Een hofkenner zei eens: ‘Ze is niet alleen de koningin, ze speelt het ook graag...’

Lees het hele artikel in de Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders