Boer Herman heeft iedereen verrast met zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw. Niet in de laatste plaats zijn broers Thijmen en Maarten, die niets te maken willen hebben met zijn zoektocht naar een leuke vrouw. En ook de mensen uit zijn geboortedorp Zunderdorp, die ervan overtuigd waren dat Herman op mannen viel...

Emigreren

In de Franse provincie Cher bij de boerderij van Hermans ouders is alle romantiek om heftig verliefd te worden aanwezig. Maar de twee jongere broers van Herman, Thijmen (22) en Maarten (20) geven daar niet veel om. Zij zijn niet met het gezin naar Frankrijk geëmigreerd. De twee broers runnen samen een melkveebedrijf in het Amsterdamse Zunderdorp.

Article continues after the ad

Roodgloeiend

“Er kijken bijna vier miljoen mensen naar het programma, dat is gewoon niets voor mij”, vertelt broer Thijmen aan Story. Oom Harry is een stuk enthousiaster: “Herman geniet volop van alle aandacht. Zijn telefoon staat rondom de uitzending roodgloeiend. Dat vindt hij erg leuk omdat hij in Frankrijk altijd vrij eenzaam is geweest.”

Daarom naar Frankrijk

Op het moment dat Hermans opa overleed aan de gevolgen van kanker woonde Herman in Leeuwarden, waar hij studeerde. Hij zou een jaar later naar Frankrijk verhuizen nadat hij – gevoed door het verlies van zijn opa – zijn ouders en zusje erg begon te missen.

Seksualiteit

“Wij dachten altijd dat Herman op mannen viel,” vertelt Henk Hagedoorn, lid van dezelfde muziekvereniging als waar Herman jarenlang zijn instrumenten bespeelde. “Maar door zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw kwam Herman uit de kast, als hetero. Dat was wel grappig. Iedereen had het erover ‘we hebben het altijd mis gehad, hij is dus toch geen homo.’ Al was het natuurlijk geen probleem geweest. Herman is een geweldige jongen, met het hart op de juiste plaats."

Beeld: Sanoma. Bron: Story