De dagen van Jacques d’Ancona en zijn partner Hans Langhout waren tot zeven maanden geleden zo volgepland dat ze hun agenda’s moesten trekken om elkaar te kunnen zien. Tegenwoordig maken ze afspraken om harmonieus samen te kunnen leven.

Werk gaat altijd voor, was de afgelopen jaren het motto van Jacques d’Ancona (83) en zijn partner Hans Langhout (53). Jacques weigerde zelfs een kruis in zijn agenda te zetten om samen met Hans op vakantie te gaan, want er kon altijd werk komen.

Vroeger

‘Als Hans en ik het nu over vroeger hebben, bedoelen we het leven vóór zeven maanden geleden,’ vertelt Jacques aan Story. ‘Dus voordat er corona was. Vroeger legden we op maandag onze agenda’s naast elkaar en keken we op welke dag we samen konden eten. Als dat al lukte. Nu eten we dagelijks samen. Heel soms treedt Hans nog met zijn voorstelling Roodkapje in een theater voor dertig mensen op en dan eten we dus een dag niet samen. Ons leven ziet er wat dat betreft heel anders uit.

Afspraak

Jacques en Hans hebben ook nog een andere afspraak gemaakt. ‘Vroeger, zeven maanden geleden dus, maakten we er geen punt van als er irritaties waren. Dat gebeurt in elke relatie, dus bij ons ook. Maar we hebben nu gezegd dat we elkaar willen ontzien. Dus we zijn liever voor elkaar, stappen makkelijker over ergernissen heen. We maken bewust geen ruzie en uiten ons ook niet negatief ten opzichte van andere mensen.

Article continues after the ad

Door: Karin Riethoven | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.