Om problemen op het laatste moment te voorkomen, moeten deelnemers aan het Eurovisie Songfestival in mei vooraf hun liedje opnemen op tape.

In geval van nood wordt die opname dan afgespeeld tijdens de uitzending, vertelt producent Sietse Bakker dinsdag in het AD.

Article continues after the ad

Coronavirus

Bakker noemt daarbij als voorbeeld het scenario dat een artiest op de dag voor de finale positief wordt getest op het coronavirus. 'Als het nodig is, gebruiken we dan zo'n tape. Bij voorkeur niet, je hoopt op een gelijk speelveld, maar het kan nodig zijn.' 

Songfestival gaat door

Ook houdt hij er rekening mee dat kandidaten uit sommige landen niet in staat zullen zijn af te reizen naar Nederland. De organisatie van het Songfestival blijft bij het besluit dat het liedjesfestijn na de annulering in 2020 aankomend jaar sowieso gaat plaatsvinden.

Draaiboeken

Er liggen momenteel vier scenario's klaar; van een plan voor een regulier Songfestival in Rotterdam tot een draaiboek voor het geval het helemaal niet mogelijk is artiesten in Ahoy te laten optreden.

Goede hoop

'Zo zou het er uitzien als de huidige lockdown er in mei nog steeds is. Maar hoewel we weten dat er nog pittige weken en zelfs maanden gaan volgen, hebben we goede hoop dat we er in het voorjaar anders voorstaan.'

Bron: AD Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.