Een 30-jarige man uit 's-Gravenzande mag een jaar lang op geen enkele manier contact opnemen met presentatrice Daniëlle Nijhuis van Astro-TV. De voorzieningenrechter in Den Haag legde de man donderdag een contact- en straatverbod op, omdat hij Nijhuis al een jaar lang lastig valt met allerlei berichten. Ook bezocht hij enkele keren de school waarop zij lesgeeft.

Nijhuis had de rechter ingeschakeld om van de stalker af te komen. De 's-Gravenzander viel haar lastig met voor haar vervelende berichten via social media, mails, whatsappjes met foto's, sms'jes en telefoontjes. Ook bezocht hij haar drie keer op de school waar zij lesgeeft. Het straatverbod geldt voor de straat waar de school staat.

Verliefd

De man gaf in het kort geding vorige week aan dat hij Nijhuis van televisie kent en verliefd is op haar. Een eerder gesprek in de zomer met de politie om hem ertoe aan te zetten om te stoppen, had geen effect. En het is volgens de presentatrice ook lastig en soms onmogelijk om hem via alle kanalen te blokkeren.

Stoppen

De rechter had hem er op de zitting opnieuw streng op aangesproken dat hij moet stoppen met zijn acties. Maar de voorzieningenrechter stelt in het vonnis dat hij er geen vertrouwen in heeft dat de man dat uit zichzelf gaat doen, omdat de man expliciet heeft gezegd dat hij niet inziet waarom Nijhuis geen contact met hem zou willen hebben.

Article continues after the ad

Raadsvrouw Willeke Koers had om een dwangsom van 500 euro per overtreding gevraagd, maar de rechter stelt die vast op 200 euro met een maximum van 10.000 euro.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP