Wat is je eerste smaakherinnering?
‘Zoute drop. Dat vond ik zó heerlijk. Ik had toen al een gitaar en zong erbij. Iemand zei dat zoute dropjes goed waren voor je keel, dus ik bleef ze eten...’

More content below the advertising

Wat vind je lekker? En wat niet?
‘Ik ben dol op vis. Vooral tonijn. Maar geen rauwe. En ik ben gek op groentes. Maar ik houd absoluut niet van rood vlees. Je zult mij dus nooit een tournedos die nog rood is vanbinnen zien bestellen in een restaurant.’

Heb je een succesgerecht?
‘Rauwe andijviestamppot met een gehaktbal. Vroeger kwam Majoor Bosshardt vaak bij ons eten en voor haar moest ik dan altijd die stamppot maken. Maar ze hield niet van kruiden, dus die gebruikte ik dan niet voor de gehaktbal. Als ze weer wegging, nam ze altijd een Tupperware-bakje met een eenpersoonsmaaltijd mee naar huis.’

Dit artikel is afkomstig uit Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld ANP