Connie Witteman (68) manifesteert zich steeds nadrukkelijker op Instagram, waar ze in haar filmpjes elke schroom lijkt te laten varen. Menigeen ziet dit als verkapte sollicitatie naar een eigen realitysoap. Maar zien de tv-bazen daar iets in? Story deed onderzoek!

De bijna 25.000 Instagramvolgers van Connie Witteman worden dagelijks getrakteerd op filmpjes van de regerend glamourkoningin van de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Ze haalt alles uit de kast om haar fans deelgenoot te maken van haar luxe leven. Connie geeft tips hoe je je haar kan stylen, laat zien hoeveel uitnodigingen ze voor showbizzfeestjes krijgt, in welke gelegenheden ze in Amsterdam luncht of dineert en waar ze shopt. Maar ook danst ze in een wit doorschijnend gewaad in een fontein, en beantwoordt in een roze outfit met een blonde pruik op vragen over haar leven. De filmpjes worden gemaakt door Rick, de partner van Connie’s homoseksuele zoon Marvin. Er wordt gefluisterd dat Connie, die zonder een liefdesrelatie ineens weer prominent op de societyradar verschijnt, op deze manier openlijk solliciteert naar een eigen realitysoap.

Succes

Het succes van de flamboyante Martien Meiland met zijn familie moet haar aan het denken hebben gezet. Maar de tv-bonzen denken daar toch iets anders over, merkt Story. Televisiedeskundige bij uitstek Bert van der Veer heeft er weinig vertrouwen in. ‘Het leven van Connie is veel te magertjes,’ meent Bert tegenover Story. ‘En ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen, als je weet hoe ze vroeger met Hans Breukhoven en hun kinderen in Wassenaar leefde. Maar haar leven nu is niet spannend genoeg, en ik vind haar filmpjes op Instagram te gespeeld. Het is niet echt. Daar prikken de tv-kijkers direct doorheen. Ze lijkt wel een karikatuur van zichzelf, en gedraagt zich merkwaardig. We houden ervan om excentrieke mensen aan het werk te zien. Dat heeft Chateau Meiland wel bewezen. Maar ik denk dat er iets méér voor nodig is dan wat Connie op Instagram vertoont. Dat is niet genoeg. Misschien dat het bij Connie interessant wordt als we iets zien van haar liefdesleven of haar problemen met de loodgieter. Maar het is op dit moment te magertjes voor een realityserie en bovendien te gespeeld.’ 

Beeld: ANP

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.