Voor de tweede keer gaat er een zoon van mij deelnemen aan het survivalprogramma Expeditie Robinson. Meerdere keren ben ik zelf gepolst om een keer mee te doen, maar ik durf het gewoon niet aan. Het idee alleen al dat ik mijn dagcrème en haargel zou moeten missen en dat ik niet meer naar het fitnesscentrum en mijn vaste restaurantjes zou kunnen gaan, spreekt mij totaal niet aan. Voor mijn oudste zoon Dave is zijn deelname van grote waarde geweest, omdat de kijker toen de échte Dave Roelvink leerde kennen. Alles kwam voor hem daarna in een stroomversnelling terecht. Dus toen kortgeleden de aanvraag voor mijn jongste zoon Don binnenkwam, twijfelde die geen moment.

Article continues after the ad

Maar hij begon wel steeds meer vragen aan Dave stellen over zijn ervaringen bij Expeditie Robinson. Dat bracht RTL en Videoland op het idee om er een tv-programma aan vast te koppelen, waarin je ziet hoe Dave zijn broer voorbereidt op de extreme omstandig-heden die Donny op het Robinson-eiland gaat tegenkomen. Dat heeft hilarische beelden opgeleverd die ik als vader om te smullen vind. Na zijn deelname aan een ander programma, Temptation Island, kwam Donny toch wat aangeslagen thuis en heb ik een aantal lastige vader-zoon-gesprekken met hem gevoerd. Zijn relatie met Amije leek het programma niet te overleven en dat deed ons allemaal pijn. De verleidingen waren erg groot, al heeft Don mij wel eerlijk verteld dat hij daar geen seks met iemand anders heeft gehad. Het viel mij op dat er in het land de afgelopen weken veel aan mij is gevraagd hoe het met Don en Amije is afgelopen in Temptation Island.

Want het leek er sterk op dat zijn relatie met Amije een té grote deuk had opgelopen. Bij alle Roelvinkjes en ook bij zijn moeder Lucienne kwam het nieuws over de liefdesbreuk hard aan, want we waren allemaal erg op Amije gesteld geraakt. Juist omdat zij Don zo goed aanvoelde en hem totaal zichzelf liet zijn. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen mijn zoon me kortgeleden vertelde dat hij Amije weer een paar keer gezien en vooral gesproken had. Allebei zijn ze er nu van overtuigd dat ze voor elkaar bestemd zijn en daarom willen ze een overwogen doorstart maken. Dus de champagne kan nog net één keer open in huize Roelvink, voordat we verhuizen en een maand gaan leven van een bijstandsuitkering vanwege onze deelname aan het programma Effe geen cent te makken, dat vanaf 19 september elke woensdag te zien zal zijn op SBS6. Een fijne week!

Deze column van Dries komt uit de nieuwste Story. Editie 34 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP