Met veel belangstelling heb ik de eerste afleveringen bekeken van House of Talent op SBS6, dat tegenwoordig trouwens kortweg ‘6’ heet. Na alle talentenshows die we de afgelopen 25 jaar hebben gezien, is John de Mol er toch weer in geslaagd om een nieuwe vorm daarvan uit te vinden. In het voormalige AVRO-gebouw in Hilversum wonen acht muzikale talenten samen en werken ze aan een solocarrière. Hoewel de eerste kijkcijfers nog niet denderend waren – waarschijnlijk mede doordat iedereen in de laatste warme week in Nederland tot laat buiten zat – denk ik dat het toch een hit wordt. Zoiets heeft echt even tijd nodig. Er komt binnen enkele weken een aantal bekende artiesten langs in House of Talent, die op hun manier de jonge talenten gaan proberen te stimuleren. Ook ik ben benaderd voor een bijdrage.

Article continues after the ad

De komende weken ga ik met mijn producer Hans Rusche een liedje maken dat door één van de jonge talenten gezongen gaat worden. Natuurlijk ga ik dat talent daarbij helpen en begeleiden. Momenteel zijn we aan het onderzoeken wie er het best bij het nummer past dat Hans en ik voor ogen hebben. Ik schrijf deze column trouwens vanaf het strand van het Zuid-Spaanse Fuengirola. Daar houd ik een korte werkvakantie: ik verzorg een optreden in de Hollandse disco Voom Voom in het nabijgelegen Torremolinos, in de populaire wijk La Carihuela. Er komen hier, onder het zonnetje, bij mij mooie herinneringen boven. Niet alleen van een roemrucht kroeg als De Knipoog van de legendarische horecavrouw Jenny Buwalda, en restaurant El Cordero Negro (‘het zwarte schaap’) van maître Jacques van Dijk, maar vooral van de Voom Voom. Daar zong ik ruim dertig jaar geleden voor het eerst. De disco heeft een rijke traditie met veel Nederlandse artiesten. Het eerste jaar dat ik er kwam, stonden die zomer ook Lee Towers, Anita Meyer, René Froger, De Havenzangers, Ben Cramer, Imca Marina en Ronnie Tober ingepland.

Overdag vloog er een speciaal Voom Voom-vliegtuigje langs de halve Costa del Sol op en neer, met daarachter een spandoek met de naam van de artiest die ‘s avonds optrad; op een van de foto’s bij deze column kunt u dat zien. Portier Manolo, die de Voom Voom later ging runnen, leerde er Anny Schilder kennen, die kort daarop bij hem introk. Ze kregen zelfs een heuse liefdesbaby, zoals dat heet in Story-jargon: zoon Juan. Helaas is Manolo een paar jaar terug aan kanker overleden. Met de Voom Voom liet hij een onvergetelijk ‘instituut’ binnen de vaderlandse showbizz in La Carihuela na. Overigens vlieg ik de komende week door naar Gran Canaria, waar ik optreed in een club in Playa del Inglés, waar ook alleen maar Hollanders komen. En dan duurt het niet lang meer voor het maandag 10 september is, en ik in mijn geboortestad Amsterdam mijn show in Paradiso geef. Die zie ik, terwijl ik tussendoor een moment ontspan op mijn strandbedje, inmiddels al bijna helemaal voor me...

Een fijne week!
Dries Roelvink

Deze column komt uit de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP