Met veel belangstelling heb ik de eerste afleveringen bekeken van House of Talent op SBS6, dat tegenwoordig trouwens kortweg ‘6’ heet. Na alle talentenshows die we de afgelopen 25 jaar hebben gezien, is John de Mol er toch weer in geslaagd om een nieuwe vorm daarvan uit te vinden. In het voormalige AVRO-gebouw in Hilversum wonen acht muzikale talenten samen en werken ze aan een solocarrière. Hoewel de eerste kijkcijfers nog niet denderend waren – waarschijnlijk mede doordat iedereen in de laatste warme week in Nederland tot laat buiten zat – denk ik dat het toch een hit wordt. Zoiets heeft echt even tijd nodig. Er komt binnen enkele weken een aantal bekende artiesten langs in House of Talent, die op hun manier de jonge talenten gaan proberen te stimuleren. Ook ik ben benaderd voor een bijdrage.

De komende weken ga ik met mijn producer Hans Rusche een liedje maken dat door één van de jonge talenten gezongen gaat worden. Natuurlijk ga ik dat talent daarbij helpen en begeleiden. Momenteel zijn we aan het onderzoeken wie er het best bij het nummer past dat Hans en ik voor ogen hebben. Ik schrijf deze column trouwens vanaf het strand van het Zuid-Spaanse Fuengirola. Daar houd ik een korte werkvakantie: ik verzorg een optreden in de Hollandse disco Voom Voom in het nabijgelegen Torremolinos, in de populaire wijk La Carihuela. Er komen hier, onder het zonnetje, bij mij mooie herinneringen boven. Niet alleen van een roemrucht kroeg als De Knipoog van de legendarische horecavrouw Jenny Buwalda, en restaurant El Cordero Negro (‘het zwarte schaap’) van maître Jacques van Dijk, maar vooral van de Voom Voom. Daar zong ik ruim dertig jaar geleden voor het eerst. De disco heeft een rijke traditie met veel Nederlandse artiesten. Het eerste jaar dat ik er kwam, stonden die zomer ook Lee Towers, Anita Meyer, René Froger, De Havenzangers, Ben Cramer, Imca Marina en Ronnie Tober ingepland.

Overdag vloog er een speciaal Voom Voom-vliegtuigje langs de halve Costa del Sol op en neer, met daarachter een spandoek met de naam van de artiest die ‘s avonds optrad; op een van de foto’s bij deze column kunt u dat zien. Portier Manolo, die de Voom Voom later ging runnen, leerde er Anny Schilder kennen, die kort daarop bij hem introk. Ze kregen zelfs een heuse liefdesbaby, zoals dat heet in Story-jargon: zoon Juan. Helaas is Manolo een paar jaar terug aan kanker overleden. Met de Voom Voom liet hij een onvergetelijk ‘instituut’ binnen de vaderlandse showbizz in La Carihuela na. Overigens vlieg ik de komende week door naar Gran Canaria, waar ik optreed in een club in Playa del Inglés, waar ook alleen maar Hollanders komen. En dan duurt het niet lang meer voor het maandag 10 september is, en ik in mijn geboortestad Amsterdam mijn show in Paradiso geef. Die zie ik, terwijl ik tussendoor een moment ontspan op mijn strandbedje, inmiddels al bijna helemaal voor me...

Een fijne week!
Dries Roelvink

Deze column komt uit de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Achter elke grote man staat (vaak) een sterke partner, maar in het geval van René Froger is dat een compleet gezin: zijn vrouw Natasja, hun zoons Maxim (links) en Didier (rechts) en René’s dochter Natascha uit zijn eerste huwelijk met Yolanda, met wie hij ook zoon Danny kreeg; die staat niet op deze foto. Een miljoenenjacht op de Middellandse Zee, een Gooise villa met een garage vol sport-bolides, een vette bank- rekening: René zou alles – bij wijze van spreken, hij heeft nu eenmaal wat luxe nodig – zó opgeven zolang hij Natas en hun nazaten maar kan zien. En op de bril die hij daartoe inmiddels nodig heeft, krijgt hij vast wat korting.

Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of klik hier op deze te bestellen. 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders

Nog altijd is er geen sprake van contact tussen André Hazes (24) en zijn zus Roxeanne (25). Voor moeder Rachel moet de voortdurende ruzie tussen haar kinderen bijzonder pijnlijk zijn. Is gezinstherapie de manier om nader tot elkaar te komen?

Toen André Hazes en zijn moeder Rachel zich vorig jaar verzoenden, leek het een kwestie van tijd voordat ook de oorlog tussen André en zijn zus Roxeanne zou worden beëindigd. Maar dat scenario lijkt verder weg dan ooit. ’Ik ben gestopt met hopen,’ zo vertelt Roxeanne deze week in het magazine Vrouw. ‘In het begin heb ik veel verdriet gehad om het feit dat ik geen contact meer heb met mijn broertje. Dat heb ik hem ook laten weten: ‘ik mis je’. Ik heb hem op de hoogte gehouden van belangrijke gebeurtenissen in mijn leven. Maar het houdt een keer op. Ik heb hem bewust niet meegedeeld dat ik was bevallen van Fender. De deur staat altijd voor hem open. Maar ik heb nu één doel en dat is mijn gezin en mijn publiek omarmen.’ Voor moeder Rachel moet de voortdurende ruzie tussen haar kinderen een hard gelag zijn. Ze zou niets liever willen dan haar complete gezin, met aanhang en kleinzonen André (2) en Fender van vier maanden oud, aan de keukentafel krijgen. Maar dat lijkt vooralsnog een utopie...

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP