College Tour keert terug bij de publieke omroep. Niet met de net afgezwaaide RTL Late Night-presentator Twan Huys, maar met niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk.

Van Nieuwkerk neemt de rol van Huys als interviewer over. De eerste aflevering is komend voorjaar te zien, op de zaterdagavond bij NPO 1. Dat vertellen insiders aan het AD.

Article continues after the ad

Vorig jaar

De laatste College Tour, een samenwerking van de publieke omroepen BNNVARA en NTR, was op 26 februari vorig jaar. Een terugkeer bleef uit, zeker toen Twan Huys besloot het commerciële avontuur aan te gaan. Door slechte kijkcijfers kwam maandagavond, na een halfjaar, een einde aan zijn RTL Late Night. Direct werd druk gespeculeerd over een mogelijke comeback van de presentator mét College Tour.

Uitzendrechten

De afgelopen maanden werd achter de schermen gezocht naar een oplossing voor de uitzendrechten. Die worden namelijk gedeeld door de NTR en Huys. Die laatste liet na zijn transfer naar RTL 4 nog weten dat hij College Tour, waarin hij beroemdheden interviewde voor een zaal met studenten, waarschijnlijk voor RTL zou gaan maken.

Uiteindelijk zou hij de publieke omroep toch toestemming hebben gegeven zonder hem met het programma door te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP