Coen Verbraak heeft voor de tweede keer de Sonja Barend Award gewonnen. Hij kreeg de vakprijs voor zijn gesprek met oud-Dutchbatter Liesbeth Beukeboom in zijn driedelige documentaireserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat.

Sonja Barend reikte de onderscheiding voor het beste televisie-interview van het jaar donderdag hoogstpersoonlijk uit tijdens een uitzending van De Vooravond. 'Het was iets wat ik fijn vond om te maken', zei de 'trotse' winnaar.

Vakjury

Verbraak werd door een vakjury verkozen uit een longlist van tien interviews. Andere genomineerden waren onder anderen Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Wollaars en Tijs van den Brink. Het is de tweede keer dat Verbraak er met de prijs vandoor gaat. In 2013 werd zijn interview met Rijkman Groenink in het programma Kijken in de ziel verkozen tot beste interview van het jaar. 'Maar hier ben ik misschien wel trotser op', zei hij over zijn Srebrenica-drieluik.

Twaalfde keer

De Sonja Barend Award, georganiseerd door de VARAgids, werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar Kefah Allush. Eerdere winnaars zijn Eva Jinek (2018), Janine Abbring (2017), Jeroen Pauw (2014 en 2015) en Matthijs van Nieuwkerk (2009).

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.