De afgelopen dagen is er veel ophef ontstaan rondom de zogenaamde ‘Nashville-verklaring’. In die verklaring spreken honderden protestantse dominees zich uit tegen LHBT’ers, oftewel lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Claudia de Breij deelt een prachtige foto om zich af te zetten tegen deze verklaring.

Man en vrouw

Een lang verhaal kort: het oorspronkelijke document werd al in 2017 in Nashville in de Verenigde Staten uitgebracht. Inmiddels is het al door meer dan 20.000 prominente christelijke leiders over de hele wereld ondertekend. In het pamflet staat dat het huwelijk bedoeld is als verbond tussen een man en een vrouw.

Handtekening

Ook bestaat er een Nederlandse vertaling. Verschillende Nederlandse leiders hebben hun handtekening nu onder het pamflet gezet. Onder hen is fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij. Hij kan op social media op flinke kritiek rekenen.

Liefde is alles

Zangeres en cabaretière Claudia de Breij, zelf lesbienne, reageert met een flinke dosis liefde op het pamflet. Op Instagram deelt ze een prachtige foto van haar huwelijksdag. “Ik kan deze onzin zó niet serieus nemen, evenmin als islam-gedreven of andere homohaat. Jullie betekenen niks. Liefde is alles”, schrijft ze bij de bijzondere foto. En zo is het maar net.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP