Claire Danes leidt tegenwoordig een keurig huwelijksleven met de Britse acteur Hugh Dancy, met wie ze vorige maand een tweede zoontje  kreeg. De actrice moet er niet aan denken dat Hugh haar zou verlaten, al pikte ze jaren geleden zelf een man van zijn hoogzwangere vriendin af...

Claire Danes (39) mag dan al zeven seizoenen schitteren als Carrie Mathison in Homeland, het had weinig gescheeld of ze had nooit haar opwachting gemaakt in deze hitserie. Claire had vlak voor de eerste opnames in 2011 immers besloten dat ze een punt achter haar acteercarrière wilde zetten. Sinds haar debuut in Little Women (1994) had Claire meerdere succes-rollen gespeeld. De titelrol in de rolprent Temple Grandin leverde haar in 2010 nog een Primetime Emmy Award op, maar daarna werd het angstvallig stil rondom de actrice. ‘Ik kreeg veel lof, maar geen nieuwe rollen. Dat was heel verwarrend. Ik had het daar echt ontzettend moeilijk mee,’ vertelde Claire later over die periode. ‘Het deed pijn. Twee jaar niks aangeboden krijgen doet wat met je. Vrienden zeiden al tegen me: Misschien ligt jouw succes wel in je privéleven...’ Maar juist op het moment dat Claire plannen maakte voor een noodgedwongen carrièreswitch, kwam Homeland op haar pad.

Article continues after the ad

Geen rust

Met de rol van Carrie heeft Claire al meerdere prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Volgend jaar valt echter het doek voor de successerie. In januari beginnen de opnames van het achtste seizoen, dat vanaf juni wordt uitgezonden. Claire heeft gemengde gevoelens over het einde van Homeland. ‘Ik zit een beetje in dubio, maar ik ben wel klaar voor even wat rust.’ Al is het nog maar de vraag of Claire die zal krijgen. Begin september is ze immers bevallen van haar tweede zoontje. Afgelopen april kondigde de actrice in een Amerikaans radioprogramma aan drie maanden zwanger te zijn. Verder wilde Claire, die al moeder was van zoontje Cyrus (5), er niets over kwijt. ‘Een jongen of een meisje? Dat hou ik voor mezelf,’ aldus Claire, die sinds september 2009 is getrouwd met de Britse acteur Hugh Dancy (43). De twee leerden elkaar kennen op de set van de film Evening (2007) en zijn sindsdien onafscheidelijk. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP