Cilly Dartell heeft het flink te verduren gehad. Drie jaar geleden kreeg de presentatrice de diagnose longkanker. Ze laat zich niet kennen en bang om nog een keer ernstig ziek te worden is ze niet. "Dat kan ik gelukkig van me afzetten", vertelt ze openhartig aan weekblad Privé.

Over de mogelijkheid dat de kanker ooit terug zal komen, denkt de presentatrice niet al te veel na. "Ik leef nu en geniet van elk moment. Het is iets wat achter mij ligt, gelukkig is het voorbij. Ik ben weer gezond en dat vier ik elke dag", vertelt ze.

Article continues after the ad

Doorgaan

Cilly wordt nauwkeurig door de artsen in de gaten gehouden, maar haar leven gaat gewoon door. Zo presenteerde Cilly dit voorjaar een paar keer het programma Koffietijd. "Het zou ook niet goed zijn als ik er te veel bij stil zou blijven staan. Daar is het leven te mooi voor". Leeftijd is voor Cilly helemaal geen punt. Ze is juist dankbaar voor de extra tijd die ze nog krijgt. "Dat ik er nog ben en me nog zo goed voel", vertelt ze dankbaar. "Het jagen en haasten ben ik kwijt. Dat is zo plezierig. Ik zit er dus helemaal niet mee, en het is geen probleem.'' Ze geniet ze elke dag een beetje meer van het leven. "Ik zie elke dag om me heen dat mensen ziek zijn of zelfs overlijden. Je moet koesteren wat je hebt."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders