Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering presentatrice Cilly Dartell (60).

Wat wilde je vroeger worden?
‘Vanaf mijn zevende wilde ik het theater in. Zingen, acteren en dansen. Ik vond het allemaal prachtig. Met mijn vader, die impresario van onder anderen cabaretier Fons Jansen was, ging ik vaak mee naar de theaters.’

Wat is je grootste prestatie?
‘Dat ik alles bereikt heb wat ik wilde. Ik heb nergens spijt van en kijk met een grote glimlach naar het verleden, maar met een nóg grotere glimlach naar het heden en de toekomst.’

Wat is het avontuurlijkste dat je ooit gedaan hebt?
‘Eigenlijk twee dingen. Ik heb meegemaakt hoe gewichtloosheid voelt. Ik ben ooit met André Kuipers de lucht ingegaan om parabolen te vliegen. Daarbij ga je in een vliegtuig eerst heel steil omhoog om vervolgens in een vrije val te komen waardoor je gewichtloos bent. Dat duurt 20 seconden. Daarna stijg je weer, waardoor je twee keer zo zwaar bent. Ik vond het geweldig om mee te maken. En ik heb op de dag na mijn laatste presentatie van Hart van Nederland op de vleugels van een klein vliegtuigje gestaan. Onder het mom ‘Cilly vliegt eruit’. Een waanzinnige ervaring, maar dat doe ik nooit meer.’

Wat staat bovenaan je bucketlist?
‘Een bezoek aan Kaapstad, een trip door Australië en Nieuw-Zeeland én een kleindochter.’

Meer weten over Cilly Dartell (60)? Het volledige interview staat in editie 6 van Story. Nu in de winkel.


Beeld: ANP | Mischa Schoemaker

 

Bewoners: oud-voetballer en tegenwoordig tv-analist René van der Gijp (57) en zijn tienerzoon Nicky; oudste zoon Sanny komt geregeld langs.
Beschrijving: een vrijstaande bungalow uit 1961 van 162m² met een eigen oprit en carport, in een rustig buurtje met rijtjeshuizen en flats in de Plantenwijk in Dordrecht. Het is strak en licht ingericht, met opvallende reproducties van naakttekeningen en foto’s van Marilyn Monroe en Brigitte Bardot aan de muur. In de achtertuin bevindt zich een zwembad.
Betaald: € 520.000 (2008). René bezit ook nog een huis in Rotterdam en een appartement in Scheveningen.
BN’ers in de buurt: Inge de Bruijn (Barendrecht), Robin van Persie (Rotterdam), Gerard Cox (Mijnsheerenland).

Bekijk foto's van de bungalow in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders 

Georgina Verbaan zou nog graag eens een roman willen schrijven. De actrice, die woensdag een nieuwe bundel heeft uitgebracht met een selectie van haar NRC-columns, heeft al eens een poging gewaagd. "Ik heb het wel geprobeerd, maar het is nog niet echt gelukt", zei ze in RTL Late Night.

Georgina had afgelopen jaar tijd ingeruimd om te beginnen, maar dat lukte niet erg. "Je moet jezelf aan het werk zetten. Dat is wel even schrikken", aldus de actrice. Waarschijnlijk komt er nu een korte verhalen-bundel, denkt ze. "Ik wil dat eerst in de vingers hebben."

In haar bundel Iets om naar uit te kijken staan naast Georgina's columns al drie korte verhalen. Het is na Loze ruimte uit 2016 haar tweede bundel.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP