Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering presentatrice Cilly Dartell (60).

Wat wilde je vroeger worden?
‘Vanaf mijn zevende wilde ik het theater in. Zingen, acteren en dansen. Ik vond het allemaal prachtig. Met mijn vader, die impresario van onder anderen cabaretier Fons Jansen was, ging ik vaak mee naar de theaters.’

Wat is je grootste prestatie?
‘Dat ik alles bereikt heb wat ik wilde. Ik heb nergens spijt van en kijk met een grote glimlach naar het verleden, maar met een nóg grotere glimlach naar het heden en de toekomst.’

Wat is het avontuurlijkste dat je ooit gedaan hebt?
‘Eigenlijk twee dingen. Ik heb meegemaakt hoe gewichtloosheid voelt. Ik ben ooit met André Kuipers de lucht ingegaan om parabolen te vliegen. Daarbij ga je in een vliegtuig eerst heel steil omhoog om vervolgens in een vrije val te komen waardoor je gewichtloos bent. Dat duurt 20 seconden. Daarna stijg je weer, waardoor je twee keer zo zwaar bent. Ik vond het geweldig om mee te maken. En ik heb op de dag na mijn laatste presentatie van Hart van Nederland op de vleugels van een klein vliegtuigje gestaan. Onder het mom ‘Cilly vliegt eruit’. Een waanzinnige ervaring, maar dat doe ik nooit meer.’

Wat staat bovenaan je bucketlist?
‘Een bezoek aan Kaapstad, een trip door Australië en Nieuw-Zeeland én een kleindochter.’

Meer weten over Cilly Dartell (60)? Het volledige interview staat in editie 6 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: ANP | Mischa Schoemaker

 

Nu de voorzieningenrechter zich over de relatie van Gordon met Kevin B. heeft uitgelaten, liggen tientallen intieme berichtjes van de twee mannen aan elkaar op straat. Enkele van de “duizenden WhatsApp-berichten” die Gordon en Kevin naar elkaar stuurden, zijn opgenomen in het geanonimiseerde vonnis.

Liefdd

“Schat geen woorden kunnen beschrijven welk gevoel ik in mijn lijf heb. En bij elke stap dienik zet denk ik aan jou en je geweldige persoon dienje geworden bent maar vooral voor mij die ene vent uit duizenden die het echt waard is om voor te gaan!”, luidt een van de berichtjes. Of: “Mocht je ooit mijn man willen worden dan beloof ik je zoveel vreugde. Maar vooral heel veel liefde!!!!! X”. “Jaaaaa. Ik wil. Whahahalia.”

Mooiste maanden

Ook langere berichten die Gordon en Kevin uitwisselden staan in het maandag gepubliceerde vonnis. Zo stonden de twee uitvoerig stil bij het feit dat ze een halfjaar samen waren. “Vandaag zijn we 6 maanden weer in elkaars leven. Iets wat we beide denk ik niet voor mogelijk hadden gehouden. Voor mij een record sowieso want niemand en ikzelf ook niet hield het langer met me uit dan jij nu hahahhahaha. Ik was en ben soms nog bang dat het allemaal niet waar is maar als ik dan weer bij je ben dan voelt alles weer goed. Het zijn de mooiste maanden uit mijn liefdesleven en ik geniet van elke seconde dat ik bij je ben.”

Tranen

Daarnaast bespraken de twee hun seksleven, ruzies en toekomstplannen via WhatsApp. Op basis van de vele berichten oordeelde de rechter dat er wel degelijk sprake was van een “affectieve en seksuele relatie”. Kevin B. mag dat dan ook niet langer ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen.

Intieme correspondentie

Tijdens de zitting, twee weken geleden, waarschuwde de voorzieningenrechter dat intieme correspondentie op straat kon komen te liggen. De mannen schrokken van die opmerking, Gordon vocht tegen zijn tranen. Desondanks kwamen de entertainer en arts in opleiding er onderling niet uit en vroegen ze de rechter uitspraak te doen.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Patty Brard voert een strijd tegen de kilo’s. De 62-jarige presentatrice heeft al veel geprobeerd om van haar overgewicht af te komen, maar nooit met het gewenste succes. Ze geeft echter niet op en heeft er dit keer – dankzij een gastric bypass – het volste vertrouwen in.

En terecht, want het gaat de goede kant op met Patty’s afvalrace. Iedere ochtend stapt ze op de weegschaal, wat haar hartstikke blij maakt. Want: haar gewicht blijft dalen. ‘Kijken of er nog wel wat van me overblijft’, grapt de presentatrice. Wel geeft ze toe dat de weegschaal bijna een obsessie aan het worden is, want ze slaat geen ochtend over zonder op het ding te staan, óók niet tijdens haar welverdiende vakantie.

Onverwachte bijwerkingen

Er zijn een paar bijwerkingen waar Patty mee te maken heeft gekregen sinds haar operatie waar ze niet op gerekend had. Zo is ze erg moe, krijgt ze hier en daar een pukkeltje en hebben haar darmen het er soms maar moeilijk mee. ‘Maar ja, ik moet gewoon de tijd nemen voor alles.’

 

Beeld: Edwin Smulders/LINDA.tv