Elk jaar weer barst het een paar weken voor Kerstmis los: honderden bekende kerstliedjes schallen door de ether. Iedere grote artiest heeft wel een kerstnummer opgenomen waardoor zelfs feestdagenhaters in de stemming komen. Maar achter de passie waarmee de vertolker zijn lied zingt, gaat vaak een immens verdriet schuil... Deze keer: Chris Rea. 

Sinds de single in 1986 werd uitgebracht, prijkt Chris Rea’s Driving home for Christmas jaarlijks rond kerst wel érgens hoog in de hitparade. Het lied is de 66-jarige Britse singer-songwriter op het lijf geschreven; niets is voor hem belangrijker dan zijn gezin, bestaande uit jeugdliefde Joan en dochters Josephine en Julia. Dat gezin was Chris’ steun en toeverlaat toen er zestien jaar geleden alvleesklierkanker bij de zanger werd ontdekt. De alvleesklier én de twaalfvingerige darm werden tijdens een operatie verwijderd, waardoor Chris nu lijdt aan diabetes en leeft op een cocktail van medicijnen. Het noodlot sloeg vorig jaar nogmaals toe toen hij in de kroeg een beroerte kreeg.

Dronken

Chris krabbelde weer op, maar kampt nog steeds met uitvalsverschijnselen in de linkerkant van zijn lichaam waardoor hij moeilijk zijn evenwicht kan bewaren. ‘Als ik maar niet zo wankel dat iedereen denkt dat ik dronken ben. Zitten is geen optie. Ik geef liever op dan dat ik zittend moet optreden...’ Chris heeft het moeilijk met zijn gezondheidsproblemen. ‘Ik ben er heel emotioneel onder dat er zo veel fout is gegaan met mijn lichaam,’ bekende hij in een interview. ‘Ik word er erg depressief van als ik mij realiseer dat ik nooit meer de oude zal zijn...’ Dát Chris nooit meer de oude zal zijn, bleek onlangs weer toen hij tijdens een optreden op het podium in elkaar stortte. De zanger heeft de laatste concerten van zijn Europese tournee geannuleerd. 


Beeld: ANP 

Angela Groothuizen heeft een bezoekje gebracht aan goede vriend Leco van Zadelhoff. Ze ziet er volgens hem ‘beter uit dan ooit’.

“Zo mooi heb ik je nog nooit gezien!”, zegt een enthousiaste Leco, die blij is met het eindresultaat.

Niet te herkennen

Angela is voorzien van een bos krullen en feestelijke make-up. De positieve reacties stromen binnen op de foto. ‘Jij maakt van elke vrouw een diva’ en ‘prachtige vrouw die jij nog mooier weet te maken!’, zeggen verschillende mensen. Ook zeggen sommigen: ‘Ik herken haar bijna niet’. Eén volger van Leco weet het prachtig te verwoorden: ‘Als je zo mooi bent vanbinnen, dan straal je dat ook uit’. Zo is het.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl

Nicolette van Dam is een veelgevraagd presentatrice, en heeft daardoor altijd een volgeplande agenda. Sinds ze moeder is van dochters Lola-Lily en Kiki-Kate, wordt ze gekweld door schuldgevoel.

'Dat heb ik Irene Moors een keer horen zeggen: een werkende moeder voelt zich altijd schuldig. Dat is me bijgebleven,' zegt de blondine in een interview met Vrouw. Ze vindt het lastig om met het schuldgevoel om te gaan. Om de zorg van hun dochters goed te verdelen, houden Nicolette en haar man Bas Smit hun agenda's goed bij. 'Als ik 's avonds moet werken, breng ik ze 's ochtends naar school. En ik block mijn agenda voor dingen waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn voor de kinderen. Zoals een inloopochtend op school, dat zijn heilige momenten.'

Jonge moeder

De presentatrice is jong moeder geworden, op haar 26ste, en is daar heel blij mee. 'Mijn oma is jong, mijn moeder is jong en ik heb daar altijd zoveel plezier aan beleefd. Toen ik vijftien was, gingen we met kerst met z’n allen stappen in de Supperclub! Dus als je met de liefde van je leven bent, kun je er net zo goed meteen mee beginnen. Ik was 26 toen ik zwanger raakte en heb daar totaal geen spijt van gehad.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders