Elk jaar weer barst het een paar weken voor Kerstmis los: honderden bekende kerstliedjes schallen door de ether. Iedere grote artiest heeft wel een kerstnummer opgenomen waardoor zelfs feestdagenhaters in de stemming komen. Maar achter de passie waarmee de vertolker zijn lied zingt, gaat vaak een immens verdriet schuil... Deze keer: Chris Rea. 

Sinds de single in 1986 werd uitgebracht, prijkt Chris Rea’s Driving home for Christmas jaarlijks rond kerst wel érgens hoog in de hitparade. Het lied is de 66-jarige Britse singer-songwriter op het lijf geschreven; niets is voor hem belangrijker dan zijn gezin, bestaande uit jeugdliefde Joan en dochters Josephine en Julia. Dat gezin was Chris’ steun en toeverlaat toen er zestien jaar geleden alvleesklierkanker bij de zanger werd ontdekt. De alvleesklier én de twaalfvingerige darm werden tijdens een operatie verwijderd, waardoor Chris nu lijdt aan diabetes en leeft op een cocktail van medicijnen. Het noodlot sloeg vorig jaar nogmaals toe toen hij in de kroeg een beroerte kreeg.

Dronken

Chris krabbelde weer op, maar kampt nog steeds met uitvalsverschijnselen in de linkerkant van zijn lichaam waardoor hij moeilijk zijn evenwicht kan bewaren. ‘Als ik maar niet zo wankel dat iedereen denkt dat ik dronken ben. Zitten is geen optie. Ik geef liever op dan dat ik zittend moet optreden...’ Chris heeft het moeilijk met zijn gezondheidsproblemen. ‘Ik ben er heel emotioneel onder dat er zo veel fout is gegaan met mijn lichaam,’ bekende hij in een interview. ‘Ik word er erg depressief van als ik mij realiseer dat ik nooit meer de oude zal zijn...’ Dát Chris nooit meer de oude zal zijn, bleek onlangs weer toen hij tijdens een optreden op het podium in elkaar stortte. De zanger heeft de laatste concerten van zijn Europese tournee geannuleerd. 

Beeld: ANP 

Xess Xava is pas twee jaar, maar nu al een ware Casanova. Het zoontje van Wesley en Yolanthe heeft een kusje gehad van een 7-jarig meisje. 

Eerste kus

De kleine Xess valt in de smaak bij de meiden. Yolanthe deelt een mierzoet kiekje van haar zoon die net een kus heeft gehad van een meisje. "Een 7-jarig meisje kwam naar hem toe en vroeg om een zoen... Kijk hoe blij hij is," schrijft de voetbalvrouw. Yolanthe's volgers smelten bij de foto. "Klein hartenbrekertje wordt het," schrijft een fan. 

Beeld: Edwin Smulders

Een jaar geleden heeft Gordon zijn levensstijl omgegooid. De presentator eet gezond en staat regelmatig in de sportschool, en dat werpt nu zijn vruchten af. Gordon deelt een foto van zijn nieuwe, afgetrainde lijf. 

Respect

Ondanks een heftige liefdesbreuk, werkt Gordon zich nog steeds in het zweet in de sportschool. De BN'er is in een jaar tijd 16 kilo kwijt. Hij heeft zijn streefgewicht nog niet behaald, Gordon wil nog vijf kilo afvallen. "We zijn op de goede weg," schrijft hij bij het kiekje van zijn afgetrainde lijf. Het regent complimenten onder de foto. "Wat ontzettend goed Gordon, respect," reageert een volger.

Fotoshop?

Toch vermoeden een aantal mensen dat er fotoshop in het spel is. Oplettende kijkers zien dat de spiegels en vloer meebuigen met Gordons lichaam. Dit zou erop wijzen dat de BN'er zijn lichaam met een fotobewerking-app smaller heeft gemaakt.

 

We zijn op de goede weg 😂😂😂😂 #fitop50 #nogevendoortrainen #gebogenmaarnooitgebroken

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Beeld: Edwin Smulders