Tijdens een wilde stapavond tijdens haar vakantie op Bonaire viel Chimène van Oosterhout (55) van het podium af, waarna ze minutenlang bewusteloos op de dansvloer lag. ‘Mijn zoon schrok zich rot,’ vertelt de Luv’-zangeres aan Story. 

Voor Chimène van Oosterhout kon 2020 niet slechter beginnen. De Luv’-zangeres vierde rond de jaarwisseling vakantie op Bonaire met een groep vrienden en vriendinnen, maar tijdens een nieuwjaarsfeestje in Club Trocadero voltrok zich een drama. ‘We stonden lekker te dansen en te springen, het was supergezellig,’ vertelt Chimène aan Story. ‘Maar toen heb ik dus niet opgelet en ben ik anderhalve meter van het podium naar beneden gevallen. Een soort nieuwjaarsduik, alleen dan zonder water. Ik kwam daarbij uiterst ongelukkig terecht, waardoor ik een hersenschudding opliep en mijn linkerarm uit de kom raakte. Ik heb minutenlang bewusteloos op de dansvloer gelegen.’ Hoewel Chimène zelf weinig van haar val meekreeg, gold dat niet voor haar vriendengroep en zoon Lyam. De zestienjarige zoon, die ook op het eiland vakantie vierde met zijn vader Laurens Last, de ex van Chimène, wilde proosten met zijn moeder op een voorspoedig 2020. Dat liep echter anders. ‘Lyam is zich helemaal rot geschrokken,’ zegt Chimène. ‘Het is niet niks als je moeder minutenlang bewusteloos op de grond ligt.

Article continues after the ad

Hulp

De ambulance was er vrij snel. Gelukkig! Een vriend en een vriendin van mij zijn mee geweest in de ambulance en hebben contact gehouden met mijn zoon. Ik heb Lyam de volgende dag gesproken en kon hem toen geruststellen.’ Het is een wonder dat Chimène geen blijvend letsel aan haar val heeft overgehouden. ‘Ik ben veel te snel van de dansvloer verplaatst, dat hadden ze nooit mogen doen. Stel dat ik iets van rug- of nekletsel had gehad! Gelukkig bleek uit twee CT-scans dat ik geen ander letsel had dan een hersenschudding en een arm uit de kom, maar dat wisten ze toen nog niet.’ Hoewel Chimène op Bonaire een stuk minder bekend is dan in ons land, werd ze direct herkend. ‘Ik werd geholpen door een verpleegster die Chimène heette en die naar mij was vernoemd. Dat verzin je toch niet?’

Beeld: Peter Smulders

Lees het verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.